A tegnap esti Bajnokok Ligája találkozó után a Chelsea és a Barcelona menedzsere, valamint játékosai is értékelték az 1:1-re végződő mérkőzést.

„Nagyon közel voltunk a tökéletes mérkőzéshez. Egyetlen hibát követtünk el. De természetesen tisztában voltunk vele, hogy ha akár egy hibát is elkövetünk a Barcelona ellen, akkor a Messi, Suárez vagy Iniesta kaliberű játékosok azonnal megbüntetik azt. Nagyon sajnálom, kár ezért. Büszke vagyok minden játékosomra, pontosan, terv szerint dolgoztak. Kicsit talán balszerencsések voltunk. A futballhoz kell egy terv és kell az is, hogy tiszteletben tartsuk az ellenfelünk sajátosságait. Úgy gondolom, a taktikánk jó volt, mint ahogy a játékosok is mindent beleadtak – talán többet érdemeltünk volna” – kezdte Antonio Conte, a londoniak tulajdonosa.

„Örülök a gólomnak, de az eredmény elszomorít, mert azt hiszem, megérdemeltük volna a győzelmet. Jóval többet birtokolták a labdát, ám előttünk adódtak veszélyes helyzetek. Nehéz mérkőzés volt, ám a tervünket végrehajtottuk, pontosan úgy játszottunk, ahogy elterveztük. Náluk a labda, mi pedig vártunk a kontrákra. Most már Barcelonában kell megmutatnunk, mit tudunk. Kicsit balszerencsés voltam, hogy mindkét kapufát eltaláltam” – nyilatkozta ezt már Willian, aki az angolok legjobbja volt az est folyamán.

Az egyenlítő gól előtt labdát szerző Iniesta a katalánok szempontjából értékelt…
„Minden volt itt, valódi Bajnokok Ligája-rangadót láthattak – nagyszerű ellenféllel vívtunk egy nagyon lüktető mérkőzést. A támadójátékunkból hiányzott a tartalom, betömörültek hátul, de egy hibát kihasználtunk, és az idegenben szerzett gól nagyon fontos. Hazai pályán azért más lesz – de tudjuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, mert teljes erőbedobással fognak küzdeni. A Chelsea Európa egyik legjobb csapata, nagyszerű futballistákkal, ez pedig a Bajnokok Ligája, sohasem lehet biztosra menni” – vélekedett.

Ernesto Valverde szerint ez egy jó eredmény a Stamford Bridge-n.

„Pozitívan ítélem meg a mérkőzést, két teljesen különböző stílus összecsapását figyelhettük meg. Irányítottuk a mérkőzést, rengeteget tartottuk a labdát, ők meg vártak az ellentámadásokra, jól védekeztek. Úgy gondolom, a kezünkben volt a mérkőzés, amikor gólt szereztek – lehet, hogy nem tudtunk sok tiszta helyzetet kialakítani, de a végén kikényszerítettünk egy hibát és elértük a döntetlent. Feszült meccs volt, az eredmény megfelelő. Egyértelmű, hogy a Chelsea-ben olyan támadó potenciál van, amellyel Barcelonában is gondokat okozhat nekünk” – foglalta össze a látottakat a gránátvörös-kékek vezetőedzője.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!