A 2,2 milliárd forintos (Társasági adókedvezmény támogatás segítségével) költségvetést igénylő sportlétesítmény létrejöttével a téli sportok szombathelyi szerelmeseinek régi vágya valósulhat meg. Az alapkő letételéről ITT írtunk, de azóta is nyomon követjük a beruházást. Zelevics Ferenc projektgazda is minden nap örömmel nyugtázza az előrehaladást.

Mikor kezdődött pontosan az építkezés?

A munkaterület átadására 2017. december 28-án került sor, a tényleges építkezés 2018. első napjaiban kezdődött meg.

Milyen munka történt meg és zajlik jelenleg?

Lezajlottak az építkezés megkezdését előkészítő munkafolyamatok, mint az építési terület lehatárolása, a védőkerítés felállítása, az előirányzott bontási munkák elvégzése, az épület sarokpontjainak a kitűzése. Jelenleg a humuszolási munkák folynak a régészek szakfelügyelete mellett.

Balesetmegelőzési célból milyen intézkedések történtek?

A teljes építési terület lemolinózott védőkerítéssel került körbekerítésre.

Kell-e speciális szabályokat betartania a jelenleg üzemelő Műjégpálya vendégeinek a beruházás miatt?

Igen, az építési területre a Műjégpálya vendégeinek tilos a belépés, egyébként a korcsolyázás a korábbiaknak megfelelően zavartalanul történik.

Hogyan tovább?

Az elmúlt hetekben elkezdődtek az alapozási, betonozási munkák, így minden az előzetes ütemtervek szerint zajlik. A jövő hétre már látványosságot is ígértek az építők, érkeznek a tartó oszlopok, vagyis lassan elkezd ,,kinőni” a csarnok a földből.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!