A keddi nap után természetesen szerdán is örülhettek a futball rajongók, mivel további 2 mérkőzéssel folytatódott a Bajnokok Ligája sorozata. Hasonlóan az előző játéknaphoz, szerda este is rendeztek angol-spanyol összecsapást, míg a másik találkozón egy ukrán, és egy olasz csapat feszült egymásnak.
Lássuk a részleteket.

Sevilla 0:0 Manchester United
A mérkőzés előtt sokan megjósolták, hogy José Mourinho mester valószínűleg egy 0:0-ás döntetlennel is elégedett lenne Andalúziában. A találkozó ennek megfelelően is kezdődött, a hazaiak próbáltak gyors, rövid átadásokkal helyzetbe kerülni, míg az angolok jobbára Lukaku fizikai adottságait szerették volna kihasználni az előreívelések segítségével. A portugál mester egyébként húzott egy, vagyis inkább több váratlant, ugyanis leültette a padra Pogbát, Martialt, Rashfordot és Jessé Lingardot is, ráadásul a francia középpályás helyére a szemtelenül fiatal, 20 éves Scott McTominayt állította be, aki rengeteg futott és melózott a pálya közepén. Más kérdés, hogy Pogba már a 17. percben be is állhatott, mivel Ander Herrera egy sarkazás után megsérült.

Kimondottan helyzetekig  tehát egyik csapat sem igazán jutott el, lehetőségek akadtak csak, egészen a 40. percig. Az első játékrész hajrájában a Sevilla kétszer is nagyon nagy helyzetbe került, sőt az 1 perces hosszabbításban csak egy földöntúli De Gea bravúr mentette meg a “Vörös Ördögöket” a góltól.

Luis Muriel elfelejtette, hogy ilyen helyzetben mindig a földre kell lefejelni a labdát, de talán ő sem számított arra, hogy ezt onnan a spanyol kapus kiszedi. A játékvezető ezután véget is vetett az első etapnak.

A második félidőben tovább folytatódott a kiegyenlített játék, bár a csapatok egy fokkal feljebb kapcsoltak, lehetőségeikből nem sikerült igazán helyzeteket kidolgozniuk, jobbára pontrúgások után voltak veszélyben a kapuk. Érdekes statisztikai mutató, hogy a 70. perc környékén már 20:5 volt a lövések aránya a hazaiak javára, akik továbbra is fejjel jelentették a legnagyobb veszélyt a United ketrecére.

Kiválóan teljesített a mai estén a manchesteriek hálóőre. Forrás: 442oons

Ekkor a portugál menedzser megelégelte csapata meddő és ötlettelen támadójátékát, lekapta a pályáról Alexis Sánchezt, aki első BL mérkőzését játszotta a vörösök színeiben. Finoman szólva sem sikerült a chileinek maradandót alkotnia ezen az estén, de ez az eddigi manchesteri teljesítményéről is elmondható.

Bár a Sevilla egyre jobban kezdte átvenni a kezdeményezést, és valamivel többet is birtokolták a labdát, gólt mégis a Manchester United szerzett, apró szépséghiba azonban, hogy Lukaku kézzel vette le a labdát a lövés előtt, amit a játékvezető pechére ki is szúrt, így érvénytelenítette a találatot.

A hajrára aztán felpörögtek az események, az Evertontól érkező, és csereként beálló Sandro Ramírez került óriási helyzetbe Sarabia passza után, ám az ex-Barcás támadó a blokkba vágta a labdát, az ellentámadásból pedig már az angolok alakítottak ki veszélyt a sevillai kapu előtt.

A mérkőzés utolsó puskaporát Rashford lőtte el, mintegy 32 méterről próbálkozott szabadrúgásból, és bár veszélyesen ment a labdája, a kaput nem találta el.

Izgalmasnak ígérkezik tehát az angliai visszavágó, ahol egy idegenben szerzett gól óriási lépés lenne a spanyoloktól a továbbjutás felé.

 

Sahtar Donyeck 2:1 AS Roma (Ferreyra 52′; Fred 71′ ill. Ünder C. 41′)
Nem várt könnyű feladat az olasz bajnokságban 3. helyen álló fővárosiakra, mivel a Sahtar kiváló formában várta a szerda esti mérkőzést. A találkozó végig nagyon kiegyenlített mederben zajlott, kicsivel többet próbálkoztak a vendégek kapura lövésekkel, míg a labdabirtoklási mutató kevéssel a hazaiak javára billent.

Ukrajnában -7 fok fogadta a csapatok szerda este, láthatóan nem voltak hozzászokva az olaszok a hideghez.

A 41. percben aztán megtörtént az, amiért a rómaiak jöttek, ugyanis a 19 éves Cengiz Ünder megszerezte a vezetést az olaszoknak, ráadásul ez volt a fiatal játékos első Bajnokok Ligája találata.

Az első játékrész tehát nem úgy alakult, ahogy azt a hazaiak elképzelték, ám a második etapra teljesen más felfogásban érkeztek ki a pályára Paulo Fonseca játékosai.

Az 52. percben már érkezett is a Sahtar egyenlítő találata Ferreyra révén, aki egy hosszú indítás után cselezett kiválóan befelé, majd lőtte laposan a hosszúba a játékszert.

Nem telt el 20 perc sem amikor a vezetést is megszerezte a narancssárga-fekete együttes, a Manchester Cityvel is hírbe hozott Fred szenzációs szabadrúgás góljával már az ukránoknál volt az előny. A gól előtt is nagyon közel jártak már ehhez a hazaiak, Alisson két ízben is szenzációsan hárított, itt azonban már ő is tehetetlennek bizonyult.

A hajrában aztán végképp eldönthette volna a mérkőzés sorsát a Sahtar, a labda már a kapuson is túljutott amikor Bruno Peres blokkolni tudott.

A játékvezető aztán a 94. percben véget is vetett az összecsapásnak, amelynek a végén már kezdtek elszabadulni az indulatok, a hosszabbítás utolsó perceiben kisebb dulakodás is kialakult, így a skót sípmester úgy döntött 4 perc ráadás bőven elég lesz.

2:1-ről folytatják tehát a csapatok a visszavágó alkalmával Olaszországban, ahol nagyon hiányozhat az a harmadik gól a Sahtarnak, amit nem sikerült a hajrában megszerezniük, pedig nagyon közel jártak hozzá.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!