Nagyon nehéz helyzetből várhatta az összecsapást a HUNGAST-Haladás élvonalbeli női röplabda csapat, amelyhez vasárnap este az MTK látogatott. A fővárosi együttes az első, míg a Hali a harmadik pozícióból várta az összecsapást. Mucsi Péter tanítványainak mindenképpen nyerniük kellett volna ahhoz, hogy a középszakasz végén a második helyre fellépjenek.

Ennek megfelelően szívósan kezdett a házigazda, míg a vendégek hiába próbáltak nagyobb tempót diktálni, jól állta a sarat a zöld-fehér együttes. Az MTK soraiban egyébként minőségi légiósok mellett válogatott játékos is Tóth Gábor vezetőedző rendelkezésére állt. A szett közepén kisebb hullámvölgybe került a Haladás és a kínálkozó lehetőséggel élt is az MTK (25-27). A folytatásban már a szebbik arcát mutatta a házigazda és Paradžik és Wruck ütéseivel magabiztos játékkal irányította a szettet. Ennek eredményeképp sikerült egalizálnia a Haladásnak (25-17).

A születésnapos Anna Wruck jól játszott, 14 pontot tett a közösbe. – Fotó: Bodorkós Máté

Beragadt a harmadik játék elején a vasi alakulat és ezt a rutinos fővárosiak ki is használták. Mucsi Péter időkérésekkel próbált rendet tenni a fejekben valamint forgatta játékosait becsülettel, de az 1-2 pontos hátrányt nem sikerült ledolgoznia a Halinak (21-25). Az utolsó szettet is az MTK kezdte jobban, így alig öt perc alatt kétszer is időt kért a hazaiak mestere. Hatásosnak bizonyult ez a húzás, mert nemcsak ledolgozta hátrányát a Haladás, hanem a vezetést is átvették. Bokor Laura vezetésével egészen a hajráig 2-3 pontos előnnyel állt jobban a Hali, aztán ismét döcögni kezdett a szekér. A fővárosiak rutinosabb játékosai pedig nem hagyták feltámadni a zöld-fehéreket, így a találkozót is megnyerték a vendégek.

Mucsi Péter vezetőedző: Keményen dolgoztunk és próbáltunk megfelelően felkészülni az MTK elleni találkozóra. A mérkőzés egyes periódusaiban jól játszottunk, azonban amikor kellett volna, akkor megremegett a kezünk és nem éltünk a kínálkozó lehetőséggel. A Hali-szív ami eddig jellemző volt a csapatra, ezúttal hiányzott több játékosomból is, ezért veszítettünk.

HUNGAST-Haladás – MTK
1:3
(–25, 17, –21, –22)

Haladás: Bagyinka, Reljić, Kinser, Kalman, Runjić, Paradžik.
Csere: Zoltán, Fazekas (liberók), Wruck, Bokor, Horváth D.
Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!