Kívánni sem lehetett volna ennél szebb hétvégét a Haladás szurkolóinak. A nagypályás labdarúgásban a Hali alaposan helyben hagyta a Vasast. Az élvonalbeli női röplabda együttes a Palota RSC-t múlta felül és a kézilabdások is hozták soros bajnokijukat. A hétvége abszolút nyertese mégis csak a Swietelsky-Haladás futsal csapata volt, amely hihetetlen játékot produkálva történelmi sikert arattak és első ízben elhódították a Magyar Kupát.

Szombaton a végső győzelemre is esélyes Berettyóújfalu várt a vasi alakulatra, azonban az előzetes latolgatásra rácáfoltak a szombathelyiek. Parádés játékkal ugyanis MVFC gárdáján is átlépett a Haladás 3-2 arányban.

A döntőben aztán a másodosztályban vitézkedő Rubeola-Csömör várt Turzó József tanítványaira. Illett mindenképpen komolyan venni a találkozót, hiszen az ellenfél rendkívül jó passzban volt és nekik is fájt a foguk az aranyéremre. Hiába, mert a Haladás remekül játszott, átmentve előző napi formáját.

Az első játékrész elején ismerkedtek egymással a csapatok, mindkét fél kényesen ügyelt arra, hogy ne kerüljön hátrányba. Varsányi és Sásdi is remek formában védett, sok helyzet kimaradt. A félidő közepén aztán kétszer gyorsan mattolták Varsányit a vasi támadók. Először Öreglaki, majd a brazil Andersson is beköszöntött. A hátralévő időben a zöld-fehérek újabb gólt szerettek volna szerezni, míg a Csömör csökkenteni akarta hátrányát.

A szünet után sem változott a játék képe, hősiesen küzdött a másodosztályú gárda, de a Haladás ellen ez kevésnek bizonyult. Egy remek Németh-Horváth kombináció végén a csapatkapitány adott forintos labdát Hajmásinak, aki élt is a lehetőséggel. Néhány perccel később szépített a Csömör, ami kicsit megfogta a Halit, de a holtpont után Hajmási bólintott ismét a kapuba. A hajrában aztán Dróth, Andersson és Sipos Gergő is betalált, ezzel nemcsak a győzelmet biztosította be a Szombathely, hanem az átkot is megtörte. Ezúttal nem omlott össze a vezetés és az esélyesség súlyától a Hali és történelmi sikert arattak a vasi futsalosok.

Swietelsky-Haladás – Rubeola-Csömör
7-1
(2-0)

Haladás: Sásdi, Matyi (kapusok) – Andersson, Michel Melo, Dróth, Bencsik, Sipos G., Péter, Öreglaki, Horváth P., Németh P., Márkus, Hajmási, Vidák.
Vezetőedző: Turzó József

Gólszerző: Andersson 2, Hajmási 2, Öreglaki, Dróth, Sipos G. illetve Nehéz

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!