Csütörtökön került sor az U17-es Női labdarúgó válogatottunk Ausztria elleni összecsapására.

A hazai rendezésű Eb-selejtezőkre készülő csapat osztrákok elleni mérkőzését nem befolyásolta az időjárás, így gond nélkül elkezdődhetett a találkozó, azonban kedden nem volt ilyen szerencséjük, így a kevés felkészülési meccsből még kevesebb lett. Helyette egy rövid edzést vezényelt a csapatának Schumi Dorottya vezetőedző, szerdán pedig tornatermi edzés szerepelt a programban.

Szerencsére csütörtökre javult az idő, így útjára indulhatott a labda Bükön, ahol végül a mieink 1-1-es döntetlennel zártak az osztrákok ellen.

A vendégek agresszívan és keményen fociztak, a magyaroknak nem is sikerült alkalmazkodni a játékukhoz az első félidőben, ahol a vendégek megszerezték a vezetést, de a fordulás után jóval több helyzet adódott a mieink előtt, és az egyiket sikerült gólra váltani: a 69. percben Szélpál Nóra remek kiugratásával Czellér Dorottya léphetett ki, és elegánsan emelt a kapuba a kifutó hálóőr felett.

A magyar válogatott közel állt a győztes gól megszerzéséhez is, a legnagyobb lehetőség Kovács Eszter előtt adódott, de 8 méterről a kapu fölé helyezett a fiatal játékos.

– Nagy iramú, kemény mérkőzést játszottunk egy erős, harcos osztrák csapat ellen. A helyzetek alapján nyerhettünk volna, de így is jár a gratuláció a lányoknak, mert nagyot küzdöttek, jó teljesítményt nyújtottak a mérkőzésen – értékelt a mérkőzés után Schumi Dorottya az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Ausztria 1-1 (0-1)
Magyarország: Terestyényi Anna – Nagy Virág, Jánosi Ninetta, Fördős Beatrix, Csolti Réka – Buzás Kata (Stefán Bernadett, 41.), Pusztai Sára (Papp Luca, 77.) – Szélpál Nóra (Erdész Fanni, 77.), Vachter Fanni (Bódai Viktória, 41.), Czellér Dorottya – Nagy Vanessza (Kovács Eszter, 41.)
Magyar gólszerző: Czellér az 59. percben

A válogatott ősszel remek teljesítménnyel nyerte meg selejtező csoportját, és az első kalapból várta az elitkör sorsolását. A mieink az olaszokat, a cseheket és a szerbeket kapták csoportellenfélnek, és március végén hazai pályán próbálhatják meg kiharcolni a litvániai Eb-n való részvételt.

A válogatott jövő héten a lengyelekkel játszik két felkészülési mérkőzést, majd március 23-án megkezdi szereplését az Eb-elitkörben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!