Brit lapinformációk szerint az Atletico Madrid és a Chelsea is árgus szemekkel figyeli Gulácsi Pétert, a német labdarúgó bajnokságban szereplő RB Leipzig hálóőrét. 

A magyar kapus már több éve meghatározó alakja a lipcseieknek, ráadásul a tavalyi bajnoki menetelésből és az idei nemzetközi kupaszereplésből is bőven kivette a részét.

A londoniak kapuskérdésére több okból is érdemes lesz figyelni a nyár folyamán, hisz jelenlegi első számú hálóőrük Thibaut Courtois nem hosszabbította még meg lejáró szerződését, valamint a teljesítményével sem igazán elégedettek a Chelseanél.

A Chelsea állítólag azért is Gulácsival pótolná Courtois-t (ha a belga távozik), mert a magyar kapus a Liverpool játékosaként eltöltött öt szezon miatt Angliában nevelkedő labdarúgónak számít, ami a nemzetközi kupasorozatokra való nevezéskor jól jöhet.

A BVSC-ben és az MTK-ban pallérozódó Gulácsi ebben a szezonban 38 tétmérkőzésen 51 gólt kapott a Leipzigben, s hét kapott gól nélküli meccs áll a neve mellett. A mértékadó Kicker osztályzatai alapján pedig ő a német élvonal legjobb kapusa.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!