Nikola Jokics lett az MVP az NBA 2023–2024-es idényében. A szerb korábban 2021-ben és 2022-ben is elsőként végzett, így négy év alatt a harmadik MVP-díját zsebelhette be. Jokics mindössze a kilencedik játékos a liga történelmében, akit legalább háromszor megválasztottak a liga legjobbjának.

A 29 éves center mellett Kareem Abdul-Jabbar (hatszor), Bill Russell (ötször), Michael Jordan (ötször), Wilt Chamberlain (négyszer), LeBron James (négyszer), Moses Malone (háromszor), Larry Bird (háromszor) és Magic Johnson (háromszor) volt erre képes.

 

Nikola Jokics számai magukért beszélnek: 26.4 pont, 12.4 lepattanó és 9 gólpassz a meccsenkénti átlaga. Az idényben 68 mérkőzésen ért el dupla duplát, és 25-ször tripla duplát, emellett ő lett az NBA történelmének mindössze második játékosa, aki 2000 pontot, 900 lepattanót és 600 asszisztot ér el egy idényben.

A Denvernek szüksége is van Jokicsra, ugyanis a rájátszás második körében mindkét hazai mérkőzését elvesztette a Timberwolves ellen, így Minnesotában kell egyenlítenie a négy győzelemig tartó párharcban.

NBA, RÁJÁTSZÁS – NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves 80-106

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Minnesota javára

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!