A Kazahsztán elleni vereség után, a skót nemzeti csapattal sem bírt el a magyar válogatott. Ezért nem meglepő, hogy sok szurkoló már most követelik Georges Leekens menesztését. Minden fronton kudarcot szenvedtek nemzeti csapataink. Az elmúlt egy hétben a korosztályos és felnőtt nemzeti együtteseink 10 mérkőzésen léptek pályára, három győzelem mellett egy döntetlent játszottak és hat alkalommal szenvedtek vereséget. A csalódást jelentő eredmények mellett 16 gólt szereztünk, míg 19-et kaptunk.

Ami sokkal fájóbb, hogy az U17-es és az U19-es válogatottunk sem jutott ki a korosztályos Eb-re és a belgiumi vereségével fényévekre került ettől az u21-es csapatunk is. Utóbbinak valószínűsíthetően pótselejtezőt kell játszaniuk, ha a megfelelő forgatókönyv szerint zajlik minden. A csalódást keltő eredmények mellett tovább rontja az összképet, hogy olyan légiósok maradtak ki a korosztályos csapatokból, amelyek csapataik húzóembereinek számít:

U17: Burai Erik (FC Midtjylland), Kócsó Bálint (1860 München), Márton Adrián (SPAL)
U19: Bencze Márk (Vitesse), Csoboth Kevin (Benfica), Csóka Dániel (Wolverhampton Wanderers), Deczki Máté (Stoke City), Hutvágner Gergely (Sampdoria), Horváth Olivér (Ajax), Majnovics Martin (Mattersburg), Szerető Krisztofer (Stoke City), Tiefenbach Dániel (Lustenau), Tóth Ákos (St. Pölten)
U21: Sallai Roland (APOEL Nicosia), Tajti Mátyás (Málaga)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!