A következő idényben sem lesz négynél több külföldi játékos a Ferencváros női kézilabdacsapatában – jelentette be Nyíri Zoltán operatív igazgató.

“A Ferencvárosnak van egy eltökélt célja a női kézilabdában: nem fogunk hat, hét, nyolc, vagy tíz légióssal felállni. Most is négy légiósunk van, ez a maximum” – nyilatkozta a klubvezető a Sport TV Mai helyzet című műsorában.
Az már korábban kiderült, hogy a holland Laura van der Heijden egy szezon után távozik a klubtól, illetve Szekeres Klára és Szucsánszki Zita családalapítás miatt a tervek szerint kihagyja a következő idényt.
Nyíri Zoltán kifejtette, a válogatott Háfra Noémi sem robbant volna be a köztudatba, ha több külföldi szerepelne a csapatukban.
“Akiket érdemes lett volna leigazolni a Vardar Szkopjéból, mert olyan szintű játékosok, azokat elvitték azok, akiknek a pénztárcája sokkal nagyobb és mélyebb, mint a miénk, beleértve már a Siófokot is. Akik megmaradtak, azok meg nem olyan képességű játékosok, hogy mondjuk Háfra Noémit ezért hátrébb soroljam” – nyilatkozta az operatív igazgató.
Az FTC ugyancsak élvonalbeli férficsapatáról elmondta, olyan magyar válogatott játékosokat szeretnének igazolni, akik jelenlegi klubjukban nem töltenek be meghatározó szerepet.
“Őket megpróbáljuk a Ferencváros filozófiája mentén idecsábítani, és itt állandó és sok játéklehetőséget adni nekik. Ezzel persze a Ferencváros is erősödik, és azt gondolom, a férfiválogatott is erősödne” – fűzte hozzá.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!