Nem véletlenül a Szombathelyi Swietelsky-Haladás szurkolóinak kedvence Németh Márió. Fiatal kora ellenére rendkívül technikás, csupaszív játékával pedig hosszú évek óta szolgálja a zöld-fehéreket. A sárvári születésű támadó középpályás 2006 óta erősíti a szombathelyieket, majd 2013-ban bemutatkozott az élvonalban 18 évesen. Azóta pedig valóban meghatározó játékosa lett a Haladásnak és több külföldi csapat megkeresése ellenére maradt a vasi megyeszékhelyen.

A Debrecen elleni döntetlennel véget érő találkozón is jól játszott. Ez a mérkőzés pedig egy óriási állomása volt Németh Máriónak, aki 100. alkalommal ölthette magára a Haladás mezét. A középpályással a mérkőzés végén váltottunk néhány szót a pálya szélén:

Bényei sokszor csak szabálytalan eszközökkel tudta megállítani Németh Máriót

– Nagy büszkeséggel tölt el, hogy ilyen nagy és sikeres múlttal rendelkező klubban játszhatok. Nyugodtan mondhatom, hogy gyermekkori álmom vált valóra, hogy a Haladás játékosa lehetek. Az pedig hihetetlen érzés, hogy 22 évesen már 100 alkalommal léphettem pályára zöld-fehér mezben – mondta Németh Márió. – Sajnos nem tudtuk megnyerni a találkozót, pedig nagyon szerettünk volna örömet okozni szurkolóinknak. A mérkőzés elején több helyzetet dolgoztunk ki, amelyek kimaradtak, a Debrecen pedig az első támadásából gólt szerzett. Ez kicsit megfogta a csapatot, de végül kiegyenlítettünk és ha nagyobb szerencsénk van, akkor mindhárom pontot itthon tarthattuk volna. Nagyon remélem, hogy a következő fordulókban kijön a lépés és újra győzni fogunk, nemcsak Szombathelyen, hanem idegenben is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!