Januárban ITT írtuk meg, hogy a gyalogló Bodorkós-Horváth Katalin már villanyfényben készül Domján Miklós edző irányítása alatt a kontinensviadalra. Nemrégen pedig megérkeztek a hírek a sikerről is, a fejben nagyon erős szombathelyi gyalogló 2 elsőséget is ünnepelhetett a spanyol fővárosban.

 

Mielőtt a versenyeredményekről írnánk, érdemes megjegyezni, hogy Kata 5 éve kezdte újra űzni ezt az elképesztő kitartást és szorgalmat igénylő ágát az atlétikának és már 2015-ben jött az első kiváló eredmény is, amikor megszerezte első szenior Európa-bajnoki érmét. A márciusi madridi fedett pályás EB-ig háromszor már állt a dobogó második, kétszer pedig a harmadik fokán, szóval Kata nagyon vágyott már az aranyra.

A magyar válogatott, illetve a Szombathelyi Dobó SE színeiben versenyző gyalogló először szerepelt a W50-es korosztályban, Bodorkós-Horváth Kata az EB előtt a szenior-ob-n melegített, ahol országos csúccsal (15:53,09 perc) lett bajnok 3000 méteren.

Nemcsak a magyar bajnokságon, de az EB-n is csak a hátát nézte a mezőny, pedig a verseny előtt gyomorrontás gyengítette le Bodorkós-Horváth Katalint, ám 16:41,46 perces idővel így is 3000 méteren korcsoportja 15 fős mezőnyében Európa-bajnoki címet szerzett.

 

A szombathelyi versenyző a 3 km-es szám után 2 nappal, az 5 km-es távon is rajthoz állt és győzött. Érdekesség, hogy ezt a versenyszámot szabadtéren, egy parkban kijelölt 1 km-es körpályán rendezték, ahol a nagy hideg és a szél sem kedvezett az atlétáknak. A szombathelyi gyaloglót nem érdekelték a nehézségek, övé lett a W50-es Európa-bajnoki cím is, időeredménye 27:27 perc lett, ami korosztályos országos csúcsnak bizonyult. A győzelmekhez ezúton is gratulálunk!

 

 

Közben Bodorkós-Horváth Katalin már megkezdte a felkészülést az újabb versenyekre, hiszen majd Alicante lesz a házigazdája a stadionon kívüli versenyszámok Eb-jének, ahol 10 és 20 km-en is indul, aztán szeptemberben a malagai szenior-világbajnokságon 5, 10 és 20 km-en is starthoz áll. Hajrá, Kata!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!