Manapság már nem lepődünk meg rajta, hogy ha arról hallunk, újabb magyar játékos szerződött az észak-amerikai labdarúgó bajnokságba.

Több, válogatott szinten is meghatározó játékosunk szerepel a tengerentúlon, elég csak Nikolicsot vagy épp Stieber Zoltánt említeni, mellettük pedig még két futballistánk, Sallói Dániel és Németh Krisztián is Amerikában keresi a kenyerét.

Lássuk tehát a piszkos anyagiakat.

Nos, talán nem meglepő, hogy a magyarok közül a legjobban kereső játékos Nemanja Nikolics, aki a tavalyi évben – első chicagoi szezonjában – gólkirályi címet szerzett, csapata pedig ugyan nem szerepelt jól a rájátszásban, de bejutottak a felsőházba.

Az ő keresete a csapaton belül is kiemelkedő, 1,9 millió dolláros bevételével (ami nagyjából 543 millió forintnak felel meg) a csapat második legjobban kereső játékosa, Bastian Schweinsteiger mögött, aki 5,4 millió dollárt tehet zsebre.

Forrás: mlssoccer.com

A támadó egyébként az idei szezont is jól kezdte, az első mérkőzésen (amelyen épp Sallóiék ellen játszottak) két gólt is szerzett, igaz csapata végül vereséget szenvedett, sőt legutóbb Minnesotában is betliztek a chicagoiak.

Németh Krisztián ugyan nem keres dollárban számítva milliós összeget a New England Revolution együttesénél, de az évi 654 ezer dolláros bevétele forintban még mindig csillagászatinak számít, körülbelül 175 milliónak felel meg ez az összeg, amivel csapata negyedik legjobban fizetett játékosa.

Mostanában nem hallani jó híreket a villámléptű támadóról, állítólag máris megválnának tőle új klubjánál, mivel nem elégedettek a teljesítményével.

Stieber Zoltán ugyan az első kettő úriemberhez képest nevetséges összeget, 100 ezer dollárt rak el (26,6 millió forint) D.C. Unitednél, de még ezzel is bőven megelőzi a fiatal Sallói Dánielt, aki “csupán” évi 53 ezer dollárt (14 millió forint) keres a Sporting Kansas Citynél.

Sallói egyébként ha így folytatja, számíthat emelésre a jövőben, hisz egyre meghatározóbb alakja kezd lenni a csapatának, Nikolicsék ellen például két gólpasszt is kiosztott, sőt a San Jose Earthquakes ellen ismét dobott egy asszisztot, ezzel 3 mérkőzés 3 gólpassz a mérlege.

Salló remek szezont fut egyelőre Kansasben. (Photo by Jamie Squire/Getty Images)

Az MLS jelenlegi fizetéseit számba véve a legjobban kereső játékos a brazil Kaká, aki 7,1 millió dollárt vághat zsebre éves szinten, de az ő múltját tekintve ez talán rendben is van.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!