A Vas Megyei labdarúgó első osztály a 23. fordulóval tovább folytatódott a hétvégén, kedvezően alakultak az eredmények a Körmend és a Répcelak javára. Meglepő pontszerzéssel rukkolt elő a Király SZE és hosszú idő után szerzett újra 3 pontot a Rábapaty, valamint a vépi együttes is.

Király SZE 2:2 Celldömölk VSE 
Gólszerzők: Kudron 10′ Szabó Z. 76′ ill. Piri B. 19′ Németh J. 55′
Az elmúlt időszak eredményei papírforma 2-est ígértek a találkozó előtt, tudjuk azonban, hogy a labdarúgásban bármi megtörténhet. Ennek megfelelően már a 10. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, azonban ettől megrázta magát a vendég együttes, és egy újabb tízessel később már 1:1 állt az eredményjelzőn. A második játékrészt aztán a Celldömölk kezdte jobban, a rutinos Németh József pedig jó szokásához híven ismét betalált. Úgy tűnt ez a gyengécske előny is elég lehet a tabella második helyén álló cellieknek, azonban a hazai csapat nem is gondolta, és a hajrához közeledve egyenlíteni tudtak Szabó Zoltán révén.

 

Vasszécseny SE 1:4 Vép VSE
Gólszerzők: Pongrácz E. 13′ ill. Koszokovits R. 57′ 72′ Bezdi Sz. 89′  Varga B. 93′
A sereghajtó Vasszécseny remekül kezdte a találkozót, amely békés mederben zajlott az első félidő végéig. A második etapban aztán felpörögtek az események, és a vendégek is akik a játékrész elején egyenlítettek, majd a hajrához közeledve a vezetést is megszerezték. Parázs mérkőzésen összesen 10 alkalommal került elő a sárga lap a játékvezető zsebéből, a végig kiélezett találkozón aztán az utolsó percekben még kétszer betaláltak a vépiek, így az eredményt tekintve fölényesen nyerték meg a találkozót.

Körmendi FC 2:0 Rum KSC
Gólszerzők: Sipos B. 34′ 45′
Manapság nem a gól gazdag győzelmeivel rukkol elő a hazai együttes, de továbbra is magabiztosan gyűjtögetik a pontjaikat igaz, az elmúlt két fordulóban kétszer is döntetlent játszottak. Nagy szüksége volt mindkét együttesnek a három pontra, mivel a rumiak már zsinórban 3 vereséggel érkeztek Körmendre, a hazaiak pedig a Lukácsháza és a Répcelak által üldözve áll a tabella harmadik helyén. A körmendiek joggal bízhattak remek formában lévő csatárukban, Sipos Bálintban, aki ezúttal az első játékrész végén szerzett két góljával döntötte el a találkozót csapata javára, így a Rum ismét vesztesen hagyta el a játékteret, egy kimondottan sportszerű mérkőzés végén.

Szentgotthárd VSE 1:0 Jánosháza VSE
Gólszerző: Kovács T. 48′
A Szentgotthárd az elmúlt két forduló után ismét egy olyan csapat ellen lépett pályára, amely a bajnoki bronzéremért küzd. A Répcelak ellen nem volt szerencséjük, vesztesen hagyták el a játékteret, ám a múlt héten Lukácsházáról már elhoztak egy pontot, így most már a sorminta szerint a győzelemnek kellett következnie. Az első játékrész is megmutatta már, hogy ez ismét egy egygólos ütközetnek ígérkezik, a második etapra aztán igazi rangadói hangulat alakult ki Szentgotthárdon, pláne, hogy a 48. percben a hazaiak megszerezték a vezetést. Ezután elszabadultak az indulatok, a játékvezető a 10 sárga mellett két piros kártyát is kiosztott, igazságosan 1-1 arányban a csapatok között, előbb a vendégektől Palkovitsot, majd a gotthárdiaktól Merklit küldte idő előtt a zuhanyzóba a sípmester. A pattanásig feszült légkörben végül több gól már nem született, így a hazaiak joggal örülhettek a mérkőzés után.

Kőszegi FC 2:1 Vasvár VSE
Gólszerzők: Szolyák T. 19′ Varga B. 63′ ill. Robán 25′
A tavaszt pocsékul kezdő vasváriak abban a reményben látogattak Kőszegre, hogy egy esetleges győzelemmel pontban utolérik aktuális vendéglátójukat. A hazaiak viszont másként vélekedtek a mérkőzés forgatókönyvéről, és már bő negyedóra elteltével meg is szerezték a vezetést, ám nem örülhettek sokáig mert a 25. percben válaszolt is a Vasvár, Robán érkezett és talált a hazai kapuba. A második játékrészre aztán itt is felpörögtek az események, szinte minden mérkőzésről elmondható, hogy kiélezett küzdelmek zajlottak megyeszerte az egész fordulóban. Természetesen előkerült a piros lap is a játékvezető zsebéből, de ami fontosabb, hogy Varga Benjámin révén ismét betalált a hazai csapat és megnyerte a találkozót. Nagyon kellett ez a három pont és az önbizalom a kőszegieknek, akik a jövő hétvégén Répcelakra látogatnak. A Vasvár továbbra is folytatja a tavaszi vesszőfutását.

Kiélezett küzdelmet hozott az alsóházi rangadó. Forrás: Facebook

Ikervár FC 0:6 Sárvár FC
Gólszerzők: Koronczai R. 41′ 44′ Hoós P. 52′ Venczel Z. 71′ Takács M. 73′ Gottfried 75′
A listavezető természetesen idegenben is egyértelműen a találkozó esélyesének számított, igaz 40 percig remekül tartotta magát a hazai csapat. Tipikusan az “első gólig nehéz” találkozók közé tartozott ez az ütközet a sárváriaknak, akik a második félidőben már csak azon izgulhattak, hogy mekkora különbséggel nyerik meg az összecsapást.

Rábapatyi KSK 2:1 Lukácsháza SE
Gólszerzők: Vadász T. 11′ Piros 44′ ill. Szalai Sz. 48′
A tavaszt remekül kezdő vendégek joggal reménykedhettek a kiesés ellen küzdő Rábapaty otthonában egy sima győzelemben. Annál is inkább szüksége lett volna a bajnoki pontokra a Lukácsházának, mert a Répcelak is elkapta a fonalat és újra beszállt a dobogóért folytatott harcba. A találkozó azonban a hazaiak számára kezdődött jobban, sőt a félidő végére már két góllal is vezetett a Rábapaty, akik Németh Roland (Lukácsháza SE) kiállítása után már emberelőnyben is játszottak. A második etapra aztán támadóbb szellemben is érkezett ki a vendég együttes, meg is szerezték a szépítést Szalai révén, ám mielőtt túlságosan belehergelték volna magukat a találkozóba jött egy újabb kiállítás, ezúttal László Leventének kellett elhagyni a játékteret idő előtt. A kettős emberelőnyt kihasználva végül, ha nehezen is de otthon tartotta a 3 pontot a Rábapaty, akik ezzel a győzelemmel 1 pontra megközelítették az előttük álló rumi együttest.

Egyházasrádóci SE 0:1 Répcelaki SE
Gólszerző: Fider Ádám
Mindkét együttes sok hiányzóval vágott neki a mérkőzésnek, azt azonban előre tudni lehetett, hogy ezen a mérkőzésen könnyen lehet, hogy egy gól fog dönteni valamelyik csapat javára. A mérkőzés első félidejében nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, nem sikerült igazán nagy helyzeteket kialakítani az együtteseknek, kisebb dolgai akadtak csak mindkét hálóőrnek. A második játékrészt is jobbára a mezőnyjáték jellemezte, a sípmester igyekezett a kezében tartani a találkozót, ám akadtak így is kemény belépők szép számmal. A mérkőzés hajrájához közeledve aztán egy szabadrúgás után kifejelték a labdát a hazai védők, a labda pedig Fider Ádám elé került, aki egy csel után mesterien tekert a hazai kapuba. A középpályásnak egyébként ez már a második gólja volt új klubja színeiben, hisz a múltheti, Rábapaty elleni bajnokin is eredményes volt. A meccs krónikájához még egy hazai kiállítás is hozzátartozik, Németh Martin vesztette el a fejét a mérkőzés utolsó perceiben, amelyet végül megérdemelten nyert meg a vendég együttes, így zsinórban harmadszor is győztesen hagyták el a játékteret.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!