A 25. fordulóban meglepő eredmények mellett sor került kiesési rangadóra is, mi pedig a Király SZE – Vasszécseny mérkőzésen jártunk, ahonnan fotókkal érkeztünk haza. Lássuk az összefoglalót a hétvégi játéknapról.

Király SZE 4:1 Vasszécseny SE
Gólszerzők: Hujber B. 33′ Mesteri B. 56′ Czeglédi B. 71′ -öngól Németh D. 90′ ill. Vadász T. 10′
A mérkőzésen kisebb meglepetésre a sereghajtó szerzett vezetést, sőt az első félidőben nagyon jól tartotta magát a vendég együttest. A második játékrészben aztán nagyobb fölényben játszottak a szombathelyiek, akik ha nehézkesen is de behúzták a találkozót.

Körmendi FC 4:2 Vép VSE
Gólszerzők: Niksz T. 11′ 33′ 36′ Czimber M. 23′ ill. Dancs Z. 3′ Nagy Z. 48′
Szintén meglepetéssel kezdődött a két együttes hétvégi összecsapása, ahol a vendégek már a 3. percben előnybe kerültek, de a körmendiek fél óra alatt 4 gólt is berámoltak ezután Niksz Tamás vezérletével, így később már csak a szépítésre futotta a vépiek erejéből.

Szentgotthárd VSE 0:3 Sárvár FC
Gólszerzők: Kun B. 26′ Koronczai R. 27′ Rajos G. 89′
A várakozásoknak megfelelően támadólag lépett fel a listavezető, még a szentgotthárdi katlanban is, ahol sok csapat elvérzett már az évek során, hisz itt sosem könnyű játszani senkinek sem. A vendégek azonban kihasználták a hazaiak védelmi hibáját a 26. percben, majd egy percre rá azt, hogy a bekapott gól megzavarta a gotthárdiakat, így gyakorlatilag 2 perc alatt eldöntötték a találkozó végkimenetelét, a hajrában aztán rápakoltak még egy találatot.

Egyházasrádóci SE 3:4 Jánosháza VSE
Gólszerzők: Kazinczki G. 40′ Lődi L. 63′ Balogh A. 64′ ill. Horváth A. 56′ 73′ Palkovits P. 67′ Bolla L. 88′
Igazán kiélezett mérkőzésre lehetett számítani Egyházasrádócon, és nem is bánta meg az, aki ezt a mérkőzést választotta a hosszú hétvégén. Az első játékrészben csupán egy hazai gól született, a második etapra aztán beindultak az események, a vendégek Horváth révén egyenlíteni tudtak, ám erre a hazaiak a 63. és a 64. percben is góllal válaszoltak, így úgy tűnt meglehet számukra a győzelem. Ezután következett a vendégek feltámadása, akik előbb 6 perc alatt újra döntetlenre hozták a találkozó állását, majd a hajrában a győztes gólt is megszerezték. Bármennyire is óriási comebacket mutatott be a Jánosháza, amiért minden dicséret megilleti őket, az Egyházasrádóc csak magát okolhatja, mert ilyen előnyt nem szabad elherdálni.

Kőszegi FC 0:2 Lukácsháza SE
Gólszerzők: Gombás G. 47′ Lengyel M. 81′
Égető szüksége volt a három pont megszerzésére a vendégek számára, hisz még életben akarták tartani a bronzérmes álmaikat, amik az utóbbi hetekben szertefoszlani látszódtak. Ennek megfelelően próbálták is irányítani a játékot, a második félidőben pedig mondhatni mindig a legjobbkor találtak be, amivel egy nagyon nehéz pályáról sikerült elhozniuk a győzelmet és az érte járó bajnoki pontokat.

Ikervár FC 2:4 Celldömölk VSE 
Gólszerzők: Vincze T. 48′ Bogdán R. 80′ ill. Németh J. 8′ Piri B. 50′ Kovács Z. 53′ Enyingi M. 91′
Az elmúlt hétvégén a másik újoncot verte a Celldömölk magabiztosan hazai pályán, most pedig az Ikervár otthonába látogatott az ezüstérem várományosa. A találkozót jobban is kezdték a vendégek, Németh József találatával úgy tűnt, csak a gólok száma lesz kérdéses a mai napon. A második játékrészt aztán a hazaiak kezdték góllal, amire a celldömölkieknek is volt válasza, rögtön kettő is. A hajrá aztán ismét izgalmasra sikeredett, mert az Ikervár ismét feljött 1 gólra, ám a hosszabbításban mégsem ők találtak újra be, hanem a vendégek, akik ezzel be is biztosították a győzelmüket. A kemény talajú pálya és a kellemetlen stílusú hazai együttes azért megnehezítette a vendégek dolgát, de a 3 pont így sem forgott veszélyben, és megérdemelt a Celldömölk számára.

Rábapatyi KSK 2:1 Rum KSC
Gólszerzők: Kovács T. 16′ Fehér E. 20′ ill. Szabó G. 56′ 
A forduló rangadóján a kiesés elől menekülő együttesek csaptak össze. A hazaiak kezdték jobban a találkozót, és bő húsz perc elteltével már két góllal vezettek. A mérkőzés egészére jellemző volt a feszült hangulat, amely a 60. percben hazai piros lapot hozott, ráadásul előtte pár perccel szépíteni tudott a rumi gárda. A hátralévő fél órában tehát emberelőnyben küzdhetett az egyenlítésért a vendég együttes, ám hiába nyomtak, gólt nem sikerült szerezniük, így csalódottan kellett távozzanak Rábapatyról.

Vasvár VSE 5:2 Répcelaki SE
Gólszerzők: Vincze K. 18′ 68′ Tausz A. 22′ Harkai 53′ -öngól Bíró Z. 62′ ill. Lónai Á. 82′ Fider Á. 86′ 
Lehetett rá számítani, hogy nem lesz könnyű dolga a vendégeknek, még annak ellenére sem, hogy kiváló formában érkeztek meg Vasvárra, hisz 4 bajnoki győzelem volt a hátuk mögött. Amióta a répcelaki gárda a megyei első osztályban szerepel, azóta csupán 1 alkalommal sikerült győztesen távozniuk Vasvárról, valamint egyszer egy kupamérkőzésen tudtak büntetőkkel továbbjutni. A találkozó elején úgy tűnt, hogy ismét összejöhet a győzelem a vendégeknek, az első 20 percben több ízben is sikerült gólhelyzeteket kialakítaniuk a jobb szélen elfutó Tóth Dávid révén, ám előbb Balogh Bence, utána pedig Jordán Benedek célzott pontatlanul. Ahogy telt az idő felbátorodott a hazai gárda, akik szintén nyomás alá helyezték az igencsak bizonytalan répcelaki védelmet, és 4 perc alatt kétszer is betaláltak. Nem volt meg igazán a tűz a vendégekben a második etapban sem, egy előreívelt labdát követően rosszul kommunikáltak a védők, és végül a kapuban kötött ki a labda, öngól. A teljesen hitehagyott répcelakiak számára már csak az lehetett a tét, hogy ne fussanak bele a késbe, ám a vasváriaknak szinte minden bejött a mai napon, és további két gólt is szereztek. A hajrára aztán elfáradt a hazai gárda, de még ez is bőven belefért nekik, mert így is megérdemelten nyerték meg a találkozót a bronzéremért hajtó Répcelakkal szemben.

A csapatoknak nincs sok ideje bánkódni, hisz a holnapi nap folyamán újabb mérkőzéseket rendeznek az első osztályban, méghozzá az elhalasztott 16. fordulóból. Íme a párosítások.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!