Vasárnap este Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban lépett pályára az élvonalbeli női röplabdacsapat, amely a Kaposvár gárdáját fogadta. A tét nem kevesebb, mint az legjobbak közé jutni az Extraligába. Ehhez egy három győztes mérkőzésig tartó párharcban kellene felülmúlnia a vasi lányoknak a Kaposvárt. Az első – idegenben megrendezett – derbit elveszítették 2:0 állásról Mucsi Péter tanítványai, így joggal reménykedtek a visszavágásban a hazai szurkolók.

Nem is kellett csalódnia annak a pár száz nézőnek, amely az első perctől kezdve egy motivált Haladást láthatott a pályán. Alig öt perc alatt kétszer is időt kellett kérnie a vendégek mesterének. Azonban hiába, mert Marijeta Runjić ütései valamint Anna Wruck blokkjai ellen nem volt ellenszere a Kaposvárnak (25-21).

Anna Wruck (14) sokszor állította a kaposvári játékosokat megoldhatatlan feladatok elé

A magabiztos kezdés után fej-fej mellett haladtak sokáig a csapatok a második szettben. A játékrész közepén több megkérdőjelezhető ítélettel borzolta a kedélyeket a játékvezető, ez pedig rendre a Haladást sújtotta kedvezőtlenül. A vendégek ezt maximálisan kihasználták és a hajráig tartották a 3-4 pontos előnyüket. Aztán Mucsi Péter időkérésének köszönhetően magára talált a Hali, amely előbb egalizált (22-22), majd a szettet is bezsebelte (26-24). A záró játékrészben a szebbik arcát mutatta a zöld-fehér alakulat és fokozatosan lépett el a Kaposvártól. Hiába kért időt kétszer is a vendégek mestere, csak rövid időre tudta megfékezni Zoltán Annáékat, akik így egalizálták a párharcot és optimistán várhatják a csütörtöki folytatást (25-20).

Hungast Haladás – 1.MCM-Diamant Kaposvár
3-0
(-21, -24, -20)

Haladás: Ajla Paradžik, Andrea Kalman, Bagyinka Fanni, Marijeta Runjić, Anna Wruck, Milana Reljić.
Libero: Farkas Barbara, Zoltán Anna.
Csere: Nicole Kinser, Csóka Lili, Bokor Laura.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Haladás – Kaposvár…

Közzétette: Hungary Sport – 2018. április 29.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!