Fontos mérkőzésre készült a szombathelyi zöld-fehér kézilabda együttes, hiszen vasárnap este rangadót játszottak Szabó Jankáék. A Haladás ezúttal Szekszárdon lépett pályára. Bár jól kezdte a mérkőzést a vendég csapat, mégis szép fokozatosan a hazaiak kerekedtek felül. A szombathelyiek több hibát is elkövettek, amelyet a Szekszárd keményen megbüntetett. Ezért a szünetben Kovács László új taktikát dolgozott ki, amely bevált és már a második játékrész elején érződött, hogy a Haladásnak van keresnivalója. A hátrányt előbb ledolgozták Kaposvári Anitáék, majd a vezetést is átvették. A hajráig aztán fej-fej mellett haladtak a csapatok. Hiába próbált ellépni ellenfelétől a vendég együttes, a játékvezetők több megkérdőjelezhető ítélettel hozták fel a Szekszárdot.

Szabó Janka, a Haladás irányító-átlövője ezúttal is mindent csapata sikeréért

Az utolsó percben egy gólos Hali előnyt mutatott az eredményjelző, majd a sípmesterek egy ajándék büntetővel sújtották a vasi kéziseket. Negyvenöt másodperccel a vége előtt a szombathelyiek támadtak, majd Szabó Janka tört át a védelmen és került ziccerbe, azonban az ellenfél játékosai a nyakánál fogva húzták vissza a zöld-fehérek irányítóját. A síp először néma maradt, majd szabaddobást ítélt a játékvezető páros, ami időn túli pontdobás lett. Ebből nem született gól, így egy ponttal távozott Szekszárdról a Haladás.

Kovács László vezetőedző: Ha a mérkőzés egészét nézzük, akkor azt kell mondjam, hogy igazságos a pályán elért döntetlen. Az első félidőben a hazaiak, a másodikban pedig mi irányítottunk. Próbáltuk meglepni a Szekszárd együttesét, azonban nem sikerült, ezért a szünetben kellett módosítanunk a taktikán – ez bejött. Sajnos nem az első alkalom, hogy rajtunk kívül álló okok miatt nem sikerül megnyernünk egy végletekig kiélezett mérkőzést. Ezt leszámítva mindkét együttes megtett mindent a sikerért, ezért rászolgáltunk mi is az egy bajnoki pontra.

Szekszárdi FGKC – Haladás
34-34
(20-15)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!