A Deck Bistro & Bar, a Karakal sportszergyártó és számos szombathelyi vállalkozó támogatásával újra amatőr falabdázókkal népesült be az Öntöde Sportcentrum, ahová női, férfi és ifjúsági (16 év alatti) fallabdázók jelentkezését várták. Jöttek is szép számmal, hiszen férfi egyéniben 27 komoly játékerőt képviselő – közöttük veszprémi, siófoki és persze szombathelyi – fallabdázó versenyezhetett, női és ifjúsági kategóriában pedig 4-4, míg a páros versenyre 6 nevezés futott be.

– A versenynap igazi kuriózuma a páros verseny volt, nem mindennapi látványosság ugyanis, hogy egy pályán négyen szerepeljenek – tette hozzá Tóth Zoltán, aki azt is elmondta sportoldalunknak, hogy a fallabdázóknak szervezett amatőr versenyt a Deck Bistro & Bar és több szombathelyi vállalkozás mellett a fallabdázóknak és teniszezőknek egyaránt ütőket és ruházatot gyártó és forgalmazó cég, a Karakal is támogatta.

Indult a versenyen Putics Bence, aki korábban profi kézilabdázó volt Veszprémben, aztán amikor már nem lehetett NB I-es játékos, váltott és fallabdázó lett.
– Mindig is nagyon szerettem ezt a sportágat, egyik nagyon jó barátommal, Nagy Norberttel, sokat játszunk együtt, erre a versenyre is együtt készültünk fel. Sajnos most egyéniben és párosban is kikaptunk az első meccsen, így maradt a vigaszág – fogalmazott a kiváló fizikai adottságokkal rendelkező Putics Bence, aki még hozzátette, hogy párosban nagyon figyelni kell a másikra is, hiszen négyen játszanak a pályán, és senki sem akarja, hogy megüsse a másikat, s ezzel sérülést okozzon.

A helyszínen megtudtuk, hogy a Dunántúlon a legnagyobb versenysorozatot szervezték meg nemrégen Veszprémben, ahová nagyon sokan tiszteletüket tették más városokból, így Szombathelyről is.

Nagy Norbert, a Karakal magyarországi képviselője is ütőt fogott és egyéniben, valamint párosban is szerencsét próbált.
– Nagyon jó érzés, hogy kiváló játékosokkal küzdhet meg az ember Szombathelyen, ahol egyébként nagyon élénk a squash-élet. A Karakal sportszer-forgalmazással foglalkozva, de szponzorként is úgy látom, hogy egyre népszerűbb a sportág Nyugat-Magyarországon is. Nagy dicsőség ez, hogy ennyi embert sikerült megmozgatni ballagás környékén – mondta sportoldalunknak a főtámogató képviselője.

A sportággal kapcsolatos jó hír, hogy a magyar fallabda válogatott a Divízió II-ben ezüstérmes lett, így jövőre már a Divízió I-ben, Európa legjobb csapatai között folytathatja a küzdelmeket. A sikerre jellemző, hogy ilyen eredményt még nem ért el magyar fallabda válogatott.

A vasárnapi fallabda-verseny eredményei:
Férfi egyéni: 1. Nagy Ferenc, 2. Mesits Sándor, 3. Pilhoffer Béla.

Női – ifjúsági egyéni: 1. Nagy Sára, 2. Fehér Dorottya, 3. Varga Lorena, 4. Nagy Helga.

Páros – 1. Nagy Ferenc/Csitkovics Gábor, 2. Nagy Tamás/Bilics László, 3. Pilhoffer Béla/ Marton Zoltán.

Majdnem minden induló kapott sportági ajándékot, az 1-3. helyezettek pedig serleget és érmeket vehettek át, de a rendkívül finom parmezánbundás csirke salátával, az almáspite és a különböző ízű rétesek is igazi ,,nyereményként” szolgáltak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!