Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Egis Körmend 89–75 (26–16, 20–17, 18–19, 25–23)
Szombathely, Aréna Savaria, 2850 néző
V.: Benczur T., Győrffy P. A., Söjtöry T. (Hartyáni Zs.)

Falco: Govens 17/6, Perl 16, Váradi 9/3, Borisov 13/6, Taylor 10. Csere: Pustahvar 3, Norfleet 19/9, Tóth N. 2.

Körmend: Wright 16/6, Fanning 17/6, Hollins -, Ferencz 7/3, Davis 12. Csere: Tuoyo 14/3, Halász -, Bán -, Csorvási 9, Németh -.

Összefoglaló: az 1. negyedben, a feldobás után Taylor pöcizte el a játékszert, majd az 1. kosár, sőt az első lepattanó is az övé volt, aztán Govens is betalált 4-0. Óriási a hangulat, bár a körmendi szektor nem telt meg, közel 3 ezer néző figyeli a klasszikust. Davis-tripla, majd Váradi hármas, már 8-2. Perl, Váradi és Taylor is kiválóan játszik, 16-5-nél először kér időt a körmendi mester. Borisov-tripla, majd 3 büntető után már 25-11 volt az állás. A negyed végére állandósult a 10 pontos különbség, 26-16.

A 2. negyed Tuoyo pontjaival indult, majd Govens és Tóth N. is pontosan célzott, 30-18. Perl már 10 pontos a negyed közepén, amikor a vendégek edzője már egyáltalán nem képes elviselni a játékvezetői ítéleteket. Fanning pontjaival jöttek tízen belülre, 34-25. Jókor jött Norfleet magasan kivezetett triplája, 37-25. A szünet előtt 3 perccel Sekulovic-mester kért időt, 37-29-et mutatott ekkor az eredményjelző. Belelendült a hazai gárda, Norfleet 1 perc alatt 5 pontot szórt, ezért aztán újabb vendég időkérés következett, 42-30. A negyed vége kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, 46-33.

A 3. negyed is Tuoyo kosarával indult, majd Taylor talált be, 48-35. Wright triplája hozta közelebb a vendégeket, 52-43. Elég gyengén dobott ekkor a Falco, majd Borisov cáfolt rám egy triplával, 55-43. Taylor zsákolása után 2 gyors ziccerrel zárkózott még közelebb a Körmend, 57-49. A 28. perc végén újra időt kértek a körmendiek, 59-49 az állás. Govens-tripla után a vendégek mindent megpróbáltak, de nem tudnak közelebb jönni, 64-52.

 

A 4. negyed Csorvási pontjaival indult, majd ugyanő akadályozta meg szabálytalanul a Falco-féle lerohanást. Hiába, Govens a büntetőket és a triplát is hibátlanul szórta, 15 pontjával hirtelen a mezőny legeredményesebb játékosa lett, 69-54. Taylor újabb zsákolása, majd Perl és Norfleet ziccere, eldőlt a meccs, 75-57. Norfleet is felzárkózott 14 pontjával a legjobbak közé, 78-59. Nagyon ment ezekben a percekben a Falcónak, Norfleet kitűnően dobta a triplákat, 83-68. A hajrá is a hazaiaké, Borisov dupla és ezzel 89-75 lett a végeredmény!

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a saját játékosaimnak, büszke vagyok a csapatomra, megint sikerült a második hely. Nagyon jó csapatunk van, idén is nagyon jó eredményt értünk el. Köszönöm szurkolóinknak, ma is nagyot alkottak. Remélem, hogy marad ez a forma a play-offra is. Nagyon fontos volt a második hely miatt a mai meccs. Most indul az igazi bajnokság, a rájátszás. A negyeddöntőtől már csak egy életed van, ha kiesel, vége a szezonnak. A bajnokság hajrájához érkeztünk és ugyanazt elértük, mint tavaly, és ez a lényeg. A második helyünk miatt én nem szégyellem magam.

Antonis Constantinides, az Egis Körmend vezetőedzője: gratulálok a Falcónak a mai meccs és az egész szezon miatt is. A Falco a második legjobb csapat, teljesen megérdemelt ez a pozíciójuk. Nagyon attraktív, kiváló játékot játszanak. Mindig csapatjátékot várok el a sajátjaimtól, de ez a mai nem volt az. Jelenleg messze vagyunk az idegenbeli győzelemtől olyan csapatok ellen, mint a Falco, a Szolnok, vagy az Alba. Remélem, hogy a play-offra jó útra térünk, és keményen harcolunk az elődöntőért, utána pedig majd meglátjuk, lépésről lépésre haladunk. Sajnos túl sok gyors indítást és könnyű kosarat engedtünk a Falcónak. Nagyon jó lecke volt a mai, ez van, de jön a követező meccs a Kecskemét ellen, amire készen kell állni. Gratulálok barátomnak, Srecko Sekulovicnak is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!