A Real Madrid csütörtök kora délután rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, melyen bejelentették, hogy Zinédine Zidane két és fél év elteltével lemond vezetőedzői pozíciójáról, és távozik a klubtól – írja az nso.hu.

„Tisztában vagyok azzal, hogy meglepetésként hat a döntésem, de hiszem, hogy jó döntést hoztam, és a megfelelő pillanatban távozom. A csapatnak tovább kell haladnia a győztes úton, és most, három év elteltével változásra van szüksége – egy új hangra, egy új munkametódusra. A Real Madrid mindent megadott nekem, örökké közel maradok a klubhoz, az én klubomhoz” – mondta Zidane.

A 46. életévét júniusban betöltő edző nem zárja ki, hogy egy napon visszatér a Real Madridhoz.

Florentino Pérez klubelnököt gyakorlatilag sokkolta Zidane döntése.

„A Bajnokok Ligája megnyerése után nem ezt vártam. Szomorú nap ez nekem, a játékosoknak és a szurkolóknak is. Tudja, hogy számítottam rá játékosként és edzőként is. Azt akartam, hogy örökké itt maradjon, próbáltam meggyőzni a maradásról, de tudom, hogy ez a végleges döntése. Most csak azt szeretném éreztetni vele, hogy ez a klub az otthona és a családja is.”

„Szerdán elmentem a házába, hogy megnézzem, végleges-e a döntése, ő pedig biztosított róla, hogy igen. Ezúton szeretném megköszönni neki az elkötelezettségét és szenvedélyét, a viselkedése mindig is kiválóan képviselte a Real Madrid értékeit. Nem akarok búcsúszót mondani, mert nincsenek kétségeim afelől, hogy vissza fog térni.”

Zidane utódját várhatóan az elkövetkezendő hetekben nevezik ki, spanyol források szerint a Tottenham menedzsere, Mauricio Pochettino az első számú jelölt, de felvetődött a klub egykori játékosa, Guti, és az Arsenaltól 22 év után távozó Arsene Wenger neve is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!