Utolsó körhöz érkezett az élvonalbeli férfi futsal bajnokság. A Haladás együttese hazai pályán már tét nélküli találkozón fogadta a DEAC csapatát. Nagy céljai a vendég alakulatnak sem volt hiszem már nem érhettek oda helyosztós pozíciókra. A szombathelyi együttesnek a hazai veretlenség megőrzése mellett az eddig kevesebb játéklehetőséget kapó futsalosok tűzben tartása volt az elsődleges feladat.

Már csak azért is, mert a hétvégén azt megrendezik a Magyar Kupa négyes döntőt, ahol már az elődöntőben a két legerősebb gárda találkozik a Haladás a Berettyóújfalu személyében. Több kulcsjátékos is kevesebb játékpercet kapott, azonban a helyzetek és gólok száma nem hagyott kívánnivalót maga után. Mindkét gárda támadófutsalt részesítette előnyben. Néhány perc leforgása alatt gyors gólváltásra is sor került. Siska találatára Henrique Diniz felelt néhány másodperc alatt.

Sok helyzet maradt kihasználatlanul a hátralevő időben, a kapusok is megmutathatták tudásuk javát. A szünetben mégis a hazai együttes mehetett nyugodtabban, hiszen Dróth góljával megfordította az állást a Hali. A második játékrészben folytatódott a magas színvonalú sok helyzetet hozó összecsapás. A hajráig úgy tűnt, hogy a három bajnoki pontot itthon tarthatja a szombathelyi együttes, azonban a java még hátra volt.

Négy perc leforgása alatt háromszor is megrezdült a háló. A DEAC kezdte és fejezte be a gólgyártást, a kettő közé pedig Sipos is beékelt egy találatot. Ezzel kialakult a 3:3-as végeredmény, amelynek köszönhetően megőrizte hazai veretlenségét a Haladás. A debreceni alakulat az ötödik helyen fejezte be a rájátszás, míg a bajnoki finálét a Veszprémben szoros győzelmet arató Kecskemét együttesével vívja a címvédő. A Berettyóújfalu a nagy hajrá ellenére csak a bronzért játszhat.

Haladás VSE – DEAC 3:3 (2:1)

Haladás: Homlok L. – Dróth Z., Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha D., Hadházi S.

Csere: Gyimesi M. – Kovács M., Luiggi Longo, Knizs O., Hajmási M., Sipos G., Körmendy G., Fehér D., Vas Á.

Gólszerzők: Henrique Diniz (8′), Dróth Z. (14′), Sipos G. (36′) illetve Siska (6′), Vass (34′), Tóth A. (38′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!