Az Ilovesport.hu szervezésében a péntek éjszakai vihar ellenére vagy éppen azért ideális pálya fogadta a 6 benevezett csapatot, melyeket csoportokba sorsolták, ahol körmérkőzéses rendszerben döntötték el a továbbjutók sorsát.

 

 

Csoportonként az első 2 helyezett került a rájátszásba. Két csapat pontegyenlősége esetén a csapatok egymás elleni eredménye volt a mérvadó. Ha minden egyezett, akkor az abszolút gólkülönbség rangsorolt. Amennyiben a torna során „ki-ki mérkőzésre” került sor, döntetlen esetén 3-3 büntető rúgás döntötte el a találkozó végkimenetelét.

A csoportmérkőzések után kezdődött az egyenes kieséses szakasz, amely a bronzmérkőzéssel és a döntővel fejeződött be.

Nagy Lajos, a magyar minifoci válogatott edzője miközben árgus szemekkel figyelte a lehetséges válogatottakat, elmondta, hogy az 5+1-es amatőr kispályás labdarúgásban 6 regionális selejtező után jutnak be a csapatok a fővárosi országos döntőbe, onnan pedig az európai bajnokok ligájába jutás a tét, ami Európában a legnívósabb versenysorozat a kispályás focit illetően.

– Az 5 + 1-es amatőr kispályás labdarúgásban ez a versenysorozat tekinthető országos bajnokságnak. Füves pályán, illetve műfüvön is selejtezünk. A megszokott szabályoktól eltérés volt, hogy az oldalról is be lehetett rúgni és dobni a labdát, viszont a kapus csak lábbal hozhatta játékba a labdát, viszont becsúszás nem volt engedélyezett. A maximális keretlétszám 15 fő volt – tette hozzá Nagy Lajos szövetségi edző.

A szombathelyi, illetve vasi csapatokat a Petrovics Apartmanház képviselte, csapatkapitányukat Horváth Mártont kérdeztük.
– Az első meccsen jól bemelegedtünk, miután győzelemmel kezdtünk a futsalosok ellen. Ismertük őket, előnyben voltuk ellenük, hiszen nálunk szinte mindenki füvön is játszik, nemcsak teremben. A mi csapatunkban büki, bői, szombathelyi játékosok is előfordultak – fogalmazott Horváth Márton.

A kapusposzton szereplő szponzor, Petrovics János is elégedett volt a szigetszentmiklósiak ellen elért 5-1-es győzelemmel.
– Nagyon jól kezdtük a tornát, meg is lepődtem, hiszen simán vertük a jó erőkből álló ellenfelet. Bízom benne, hogy még egy meccset behúzunk és ott lehetünk az országos döntőben. Sokan fociznak Ausztriában, illetve itthon is többen futsaloznak, így aztán nem könnyű összeszedni a csapatot – tette hozzá Petrovics János.

A vasiak, vagyis a Petrovics Apartmanház csapata: Pántos András, Savanyó Gábor, Töreki Amand, Németh Gergő, Németh Zoltán, Németh Balázs, Sándor Tamás, Petrovics János, Józsi Zoltán és Horváth Márton.

És akkor jöjjenek az eredmények:

Csoportmérkőzések:

A csoport: Soproni Feltörekvők-Sárépszer Kft 1-4, Soproni Feltörekvők-KMN GORNJI SENIK 2-2, KMN GORNJI SENIK-Sárépszer Kft 1-3.

B csoport: Petrovics Apartmanház-Szigetszentmiklós-4IG 6-1, Petrovics Apartmanház-Karmacsi Autó 1-1, Karmacsi Autó-Szigetszentmiklós-4IG 2-0.

Selejtező az elődöntőért: KMN GORNJI SENIK-Szigetszentmiklós-4IG 1-4, Karmacsi Autó-Soproni Feltörekvők 5-4.

Elődöntők: Sárépszer Kft-Karmacsi Autó 2-0, Petrovics Apartmanház-Szigetszentmiklós-4IG 5-2.

Bronzmeccs: Szigetszentmiklós-4IG-Karmacsi Autó-büntetőkkel: 3-1

Döntő:

Sárépszer Kft – Petrovics Apartmanház 4-3

A legjobb játékos Bánfalvi Balázs (Sárépszer Kft), a legjobb kapus Petrovics János (Petrovics Apartmanház), a gólkirály Tornyai Tamás (Sárépszer Kft) lett.

 

Rajtuk kívül bekerült a torna válogatottjába Gergály Gyula (Szigetszentmiklós-4IG), Dorogi Renátó (Karmacsi Autó) és Józsi Zoltán (Petrovics Apartmanház).

Az Országos Döntőt július 28-29-én Budapesten rendezik.

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!