A pénteken rajtolt versenyen az Alpok – Adria régiók tájfutó válogatottjai, Ausztria, Olaszország, Bajorország, Horvátország, Szlovénia és persze Magyarország mintegy 6-800 futója, összesen 4 futamon, benne egy látványos, Szombathely belvárosában lebonyolított váltóversenyen mérték össze tudásukat.

 

A Vas megyei Tájékozódási Futó Szövetség, a Haladás VSE tájfutó szakosztálya, valamint a Zalaegerszegi Tájfutó Club rendezésében, pénteken: az Olad/Parkerdő az Illés Akadémia környéki versenyközpontból startoltak a középtávú etap résztvevői.

A 2. nap délelőttjén – itt készültek fotóink is – pedig Szombathely Belvárosában, a Fő téren rajtoltak a sprintváltó versenyen indulók, majd érintve az Iseum épületegyüttesét és a Gayer parkot is, a Történelmi Témaparkban értek célba. Délután az egyéni sprint számot bonyolították le a Fő téren, ahol egyébként a Bloomsday kísérő eseményeként a rendezők minden érdeklődőnek lehetőséget adtak a sportág kipróbálására is. A sprintváltó startjánál beszélgettünk Koczka Tibor alpolgármesterrel.

– Azt gondolom, hogy a tájfutás ismét fénykorát éli városunkban, hiszen 2 egyesületben összesen közel 100 fiatal és rutinosabb igazolt versenyző űzi ezt a csodálatos sportágat. Az Alpok Adria Tájfutó Kupa esetében pedig nemcsak sportról, hanem városmarketingről is beszélhetünk, hiszen nincs annál jobb lehetőség megismerni 2 ezer éves városunkat, mint hogy kapnak egy térképet a kezükbe, ez alapján megtalálják az ellenőrző pontokat és akarva-akaratlanul is eljuthatnak a város legszebb részeibe – fogalmazott érdeklődésünkre a sportért felelős alpolgármester, aki a záró eseményen, a vasárnapi hosszú távú versenyen a tervek szerint szintén futóruhát ölt odaáll a 10 órás rajthoz.

A Kőszegi hegységben rendezett versenyszakasz célját a Cáki pincesoron érik el a tájfutók.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!