Egyre-másra jelentik be az OTP Bank Liga csapatai új szerzeményeiket, pedig az átigazolási időszak alig két hete kezdődött. Az idő rövidsége, az új bajnokság kezdete valamint az érkezők csapatba építése miatt szinte naponta hallható egy-egy új játékosról. Így van ezzel a szombathelyiek együttese, a Haladás is.

A zöld-fehérek szép lassan lendültek bele az igazolásokba, de ahogy Michal Hipp vezetőedző mondta: a Haliba csak azok jöhetnek, akik valóban erősítései lehetnek a csapat számára. Ezt szem előtt tartva érkezett Habovda és Tamás a Balmazújváros együttesétől, akiket a védelemben vethet be a szakmai stáb. Legutóbb Priskin Tamást jelentették be a szombathelyiek, akit a Ferencvárostól vettek kölcsön. Ez pedig akár jól is elsülhet…

Korábban Leandro Martinezt is leírták a szakértők, amikor a Honvéd után a vasi megyeszékhelyre került. Való igaz, hogy nehezen lendült játékba a támadó, de szép karriert futott be Szombathelyen. Majd egy sérülés és formahanyatlás keresztbe tett pályafutásának, így nem is olyan rég felhagyott a profi labdarúgással. Myke Bouard Ramos esete is hasonló Martinezéhez, hiszen az MTK-ban sokáig csak kereste önmagát, aztán kölcsönadták a zöld-fehér együtteshez és szárnyalásba kezdett.

Azt már korábban lehetett tudni, hogy David Williams, Stef Wils és Myke Bouard Ramos, a csapat húzóemberei távoztak. A belga védő felhagyott az aktív játékkal, az ausztrál támadó új klubot keres, míg a brazil csatár visszatér nevelőegyesületéhez, az MTK-hoz.

Ha pedig szóba kerültek a fővárosi kék-fehérek… Ki gondolná, hogy a frissen bajnokként feljutó MTK, valamint a vele szintén osztályt váltó Kisvárda keretében történt eddig a legnagyobb mozgás. A Ferencváros és a Videoton a nemzetközi kupainduló csapatoknál nincs akkora mozgás, mint a fentebb említetteknél.

A Kisvárda kísértetiesen hasonló ívet ír le, mint a Puskás Akadémia, ahol szintén nagy a jövés-menés. Azonban az MTK, ahol korábban inkább a saját nevelésekben bíztak rekordszámú igazolásnál tartanak jelenleg. Megszereztek a kék-fehérek Bognár Istvánt a Mezőkövesdtől és Ikene-Kinget a Honvédtől. Rajtuk kívül további négy igazolásuk van, nyolcan – köztük Ramos – visszatértek a kölcsönjátékból és akad 2 kiszemelt is.

Az átigazolási-saga pedig még nem ért véget. Biztosra vehetjük, hogy Szombathelyre is érkeznek új arcok, ha nem is olyan mennyiségben, mint egyes riválisokhoz. Tartsunk inkább mértéket és a minőségre helyezzük a hangsúlyt. Az átigazolás szezon augusztus 31. éjfélig tart.

Érkezők: Jurij Habovda (ukrán, Balmazújváros, szabadon igazolhatóként), Tamás László (Balmazújváros, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Priskin Tamás (FTC)
Kölcsönből visszatérők: Szellák Soma (Dorog, ?), Winkler András (Mosonmagyaróvári TE, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bolla Gergő, Kovalovszki Máté
Kiszemeltek: –
Távozók: Polgár Kristóf (lejár a szerződése, szabadon igazolható), David Joel Williams (ausztrál, lejár a szerződése, Ázsia?), Stef Wils (belga, a profi labdarúgást abbahagyta, Koninklijke Lyra-Lierse Berlaar – Belgium)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Myke Bouard Ramos (brazil, MTK Budapest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Angyal Zsolt (soproni kölcsön után Újpest), Kiss Tamás (Frosinone – Olaszország), Schimmer Szabolcs (lejár a szerződése)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!