Michal Hipp a Szombathelyi Swietelsky-Haladás élvonalbeli labdarúgó együttes vezetőedzője néhány nappal korábban még azt nyilatkozta, hogy mindenképpen szeretné minden szekciót megerősíteni egy-egy minőségi játékossal. Úgy tűnik a vasiak mestere nem a levegőbe beszél, hiszen egy univerzális játékost sikerült megszereznie.

A dán Emil Lyng ugyanis immár a Haladás labdarúgója. A 28 éves 188 centiméter magas játékos ékként, valamint jobb és baloldali középpályásként is bevethető. A karrierje során megfordult Aarhusban, a Nordsjaelland, az Esjberg, a Silkeborg csapataiban, valamint a francia Lille-ben, a belga Waregemben, a svájci Lausanne-ba. Megfordult meg Izlandon és Skóciában is. A tüzetes orvosi vizsgálatot követően állapodtak meg a felek. Lyng 1+1 éves kontraktust kötött a szombathelyiekkel.

Érdekesség még, hogy a játékos az Európa-liga selejtezőjében kétszer, a csoportkörben nyolc alkalommal lépett pályára. Játszott a dánok U20-as, valamint az U21-es korosztályos válogatottjában is. Hazája bajnokságában 71 mérkőzésen 5 gólt szerzett.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!