Javában tart a nyári szünet, aminek nemcsak a diáksereg, hanem a sportolók is örülnek. Persze akadnak olyan sportágak, ahol már a következő szezonra készülnek, de határozottan kijelenthetjük a női röplabdázók javában töltődnek a következő évadra. Pihenéssel tölti az idejét Andrea Kalman is, aki a Hungest-Haladás VSE együttesével kivívta az extraligába jutást. Nem meglepő, hogy egész éves teljesítményével kiérdemelte az év játékosa díját (csak úgy, mint Ajla Paradžik – a szerk.). A szerb röplabdázóval a szezon végeztével ültünk le egy asztalhoz, hogy értékeljük az eltelt időszakot és kicsit előre is tekintsünk a nem is olyan távoli jövőbe.

Először is gratulálok a díjadhoz. Számítottál erre az elismerésre?

– Köszönöm szépen. Azt kell mondjam, hogy nem. Igyekeztem minden mérkőzésen kihozni magamból a maximumot, ezzel segítve a Haladást. Nagy elismerés ez nekem, hogy egyéni díjat is kaptam, elismerve a munkám.

Köszönöm szépen 😊 Hajra Hali! 💚

Andrea Kalman (@andrea_kalman) által megosztott bejegyzés,

Hogy érezted magad nálunk? Sikerült megszokni a csapatot, a várost, az új otthont?

– Nagyon gyorsan ment, de ez köszönhető volt a játékosoknak, vezetőknek és a szurkolóknak is. Hamar beilleszkedtünk, bár a kommunikáció eleinte nehezen ment. Megszerettem a várost és az új sportkomplexumot is. csak úgy, mint a csapattársaimat valamint a vezetőséget. Viszont már nagyon ránk fér a pihenés, mert rettenetesen hosszú szezon van mögöttünk.

Melyik mérkőzésre emlékezel vissza szívesen?

– Minden győztes találkozónak megvan a maga bája, varázsa, de a legjobban az utolsó hazai meccs maradt meg bennem. Ennek az emléke nagyon elevenen él bennem. Zúgott a csarnok, a lányok keményen dolgoztak és nem ismertük az elveszett labda fogalmát. Nagyon boldog vagyok, hogy ezután idegenben is nyertünk és arattunk történelmi sikert.

Megvalósult mindaz, amiért Magyarországra jöttél?

– Nyugodtan mondhatom, hogy igen. Úgy éreztem, hogy Szerbiában már amit lehetett, elértem. Szerettem volna szintet lépni, kipróbálni magam külföldön, egy teljesen más országban, ahol a röplabdasport is kicsit eltérő. Ekkor keresett meg a Haladás, ami kapóra jött nekem és a többi már történelem – boldog vagyok, hogy Szombathelyre igazoltam.

Szeretnél maradni?

– Erre most nem igazán tudok felelni. Először inkább a pihenésre koncentrálnék. Mint említettem, nagyon hosszú szezon van mögöttünk. Ne szaladjunk azért annyira előre, meglátjuk mit hoz a jövő. Annyit azért elmondok, hogy bármi megtörténhet (mosolygott és kacsintott a játékos – a szerk.).

Bizonyára sok mindent kipróbáltál, mire emlékszel szívesen velünk, magyarokkal kapcsolatban?

– A várost nagyon szeretem. Pici, tiszta, csendes és mindenhova el lehet jutni. Emellett a magyar konyha az, ami rabul ejtett. Nagyon megkedveltem az itteni ízeket. Mivel szeretem a fűszeres ételeket, így nagy kedvenc lett az Erős Pista és a gulyás is. Nagyon jó a konyhátok, ami azért jó, mert szeretek jókat enni.

Mivel töltöd a nyarad?

– Leginkább pihenni szeretnék. Először otthon, Újvidéken töltök el egy kis időt, hiszen a családom és a barátaim nagyon hosszú ideje nem láttam. Aztán tervben van egy kisebb nyaralás is, de a helyszín még nincs meg. Az a lényeg, hogy meleg és a tengerpart is a közel legyen. Talán felfedezem a párommal Boszniát vagy Horvátországot, de nincs kőbe vésve semmi.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!