ITT írtuk meg, hogyan készült élete utolsó junior VB-jére a szombathelyi Haladás VSE augusztusban húszéves versenyzője, Gyürüs Barbara.

Barbi nem akart, de nem is tudott jósolni, vajon mire lehet képes a húsz éven aluli súlyemelők világbajnokságának befejező napján, a hölgyek plusz 90 kilogrammos kategóriájában.

Az egyéni rekord elérésére vonatkozó házi feladat teljesíthetősége Gyürüs második gyakorlatánál kérdőjeleződött meg, miután a 80 kilót simán kiszakította, a folytatásban viszont rontott 84 kilón. Visszatértek azonban a remények az első fogásnem zárásakor, tudniillik az ismétlés 84 kilogrammon már sikerült.

Lökésben az első két fogás rendben volt, sem a 100, sem a 105 kiló nem okozott főfájást, a 107 viszont túl nehéznek bizonyult, az utolsó gyakorlatra Gyürüs harcossága is elszállt. Így összetettben 189 kilogrammnál állt meg a szombathelyi Haladás VSE emelője, aki nem világversenyes újoncként érkezett Taskentbe. Csak a junior-világbajnokságokat tekintve: már 2014-ben indult, s végzett akkor 11.-ként, 2016-ban és tavaly pedig egyformán tizedik lett a húszon inneniek társaságában.

Az idei világbajnokságon – utolsó junior-vébéjén – nem rontott, nem is javított pozícióján: egyéni legjobbjától hét kilóval elmaradva megint tizedik lett a „pluszosok” mezőnyében – fejezte be a tudósítást Taskentből az utanpotlassport.hu.

Márkus Erzsébet tanítványa teljesítményével bebizonyította, hogy komolyan kell számolni vele a felnőttek mezőnyében is! A versenyzővel és edzőjével hamarosan élménybeszámolóval egybekötött interjút olvashatnak oldalunkon. Gratulálunk Barbi!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!