A Mol Vidi FC elleni Bajnokok Ligája-selejtezőt felvezető sajtótájékoztatón a Malmö német vezetőedzője, Uwe Rösler nem titkolta, honfitársától kapott segítséget a felkészülés során.

Állítása szerint jó barátságban vannak a Ferencváros vezetőedzőjével. Fotó: fmshots.com

„Nagyon jó barátom, Thomas Doll mindent elmondott nekem a Vidiről… A csapat alig változott az előző szezon óta, a nemzetközi porondon is rutinosnak számít.A Ludogorec elleni sikerrel a magyar bajnok bizonyította, hogy helye van ebben a mezőnyben. Nem a kötelező udvariasság beszél belőlem, amikor azt állítom, ötven százalék esélyünk van a továbbjutásra. Egyfelől jó, hogy hazai környezetben játszunk, másfelől fel kell készülnünk arra, hogy a szervezettségre építő riválisunk a védekezésre fókuszál. Jól jött nekünk, hogy a hétvégi bajnoki mérkőzésünket korábban lejátszottunk, a futballisták kaptak némi pihenőt, frissen is tértek vissza. Megvan a tervünk a meccsre, természetesen nyerni akarunk. Habár az eddigi tapasztalatok azt mondatják velem, ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a játékteret, több helyzetet ki kell alakítanunk – bizony, a helyzetkihasználással hadilábon állunk. Nem vagyunk abban a szituációban, hogy bárkit is lebecsüljünk, de ez nem jelenti azt, hogy ne várnánk bizakodva a meccset. Jó formában vagyunk, és a CFR kiejtésével azt is bizonyítottuk, hogy a nemzetközi porondon is megálljuk a helyünket.” –nyilatkozta Uwe Rösler, a Malmö mestere.

A két együttes először kedden 19.15-től játszik a Malmöben, majd a visszavágón egy héttel később (augusztus 14-én) 20 órától fogadja riválisát a Vidi Felcsúton.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!