Szombathelyen lett ismert játékos Koman Vladimir, aki a Lurkó után a Haladás labdarúgója lett. Alig 15 évesen már a felnőtt csapat meghatározó alakja volt, így nem lepődött meg senki, hogy egy évvel később már az olasz Sampdoria szerződtette. Bár az itáliai pályafutása elég hektikus volt, a korosztályos labdarúgó világbajnokságon bronzérmet nyert magyar válogatott legjobbja volt. Ezen a tornán még ezüstcipőt is nyert Koman.

Ezt követően még a francia Monaco együttesében is villogott, aztán következett Oroszország és Törökország. A kettő között pedig még a Diósgyőrt is megjárta a még mindig csak 29 éves középpályás. A nyár slágere volt eddig a játékmester szerződtetése, leginkább a Ferencváros szerette volna igazolni, a megállapodás viszont egyre távolinak tűnik.

A Fradi mellett a Vidi és a Honvéd is hiába udvarolta körbe az egykori válogatott labdarúgót, úgy fest, hogy egy iráni klubcsapat lesz a befutó. A Tasnimnews megbízható forrásra hivatkozva tényként közli, hogy Koman a Sepahan játékosa lesz. A cikkhez egy fotót is csatoltak, amely vélhetően már Iránban készült a futballistáról.

Ha létrejön a megállapodás, akkor ismét lesz egy légiósunk a Közel-Keleten. Utolsó honfitársunk ebben a bajnokságban Koplárovics Béla volt. Egyébként az iráni élvonalban vitézkedő Sepahan aranyérmet szeretne nyerni idén, ebben lehet segítségére Koman Vladimir. Azért is merész ez az álom, mert az előző szezinban csak a 14. helyen végzett a csapat.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!