Több kulcsjátékos is távozott a nyáron a Szombathelyi Haladás élvonalbeli labdarúgó együttesből. Helyükre hiába érkezett több légiós valamint kölcsönjátékos, rendkívül harmatos teljesítménnyel jelenleg kiesőhelyen áll a zöld-fehér csapat az OTP Bank Ligában. Ráadásul a Magyar Kupa-fordulóban is csak két öngólnak köszönhetően ejtették ki a Csepelt.

Michal Hipp munkáját már több mint egy hete megköszöntén a vezetők, majd Horváth Ferenc érkezésével már fény derült az új tréner kilétére is. Ez azonban nem sokat jelent, ha nincs meg minden részről az elhatározás. Ugyanis az eredménytelenségen túl a mutatott játékkal sincsenek megelégedve a nézők.

Hogy a szurkolói bojkott mennyire éri el a célt, meglehetősen kérdéses. Akadnak olyan kommentelők a közösségi oldalon, akik szerint a nehéz helyzetben lévő csapaton nem segít, ha elfordul tőlük a közönség. Mások szerint viszont talán kijózanító pofon lehet ez a lépés, hiszen az ország legjobban látogatott mérkőzéseit a vasi megyeszékhelyen rendezik.

A szurkoló csoportjai, mint a Green White Army, a Green Keyers Gents, a Dogs Elite valamint a Haladás Szurkolói Kör a Paks elleni mérkőzésen akarják felhívni a Haladás vezetőinek és játékosainak is figyelmét. Ők ugyanis méltó módon szeretnék megünnepelni a klub 100 éves évfordulóját, amelyre épp 2019-ben kerül sor.

Ezért az atomvárosiak ellen vívott derbi első 15 percében a félelmetesen jó hangulatért felelős B-közép szektor üres marad. Ezt követően természetesen hajtani fogják a csapatot a győzelemért. Ugyanakkor a kezdeményezés nem egyszeri alkalomra szól. Mindaddig tart, amíg érezhető változást nem eredményez a csapat körül. Legyen szó a vezetőség döntéseiről, a szakmai stáb és a játékosok hozzáállásáról. Szóval nem lesz egyszerű bemutatkozása Horváth Ferencnek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!