A Bajnokok Ligája keddi játéknapján már a 3. csoportkörös fordulóra került sor, a játéknap rangadója egyértelműen a Juventus – Manchester United összecsapás volt, amelyen végül torinói győzelem született. 

A portugálnak nem sikerült góllal visszatérnie ezúttal, ám a mérkőzés végén az ő nevét skandálta a stadion. Fotó: Getty Images

Hatalmas összecsapást hozott az Ajax – Benfica derbi, amelyen jobbára a mezőnyjáték dominált, ám a hosszabbításban egy megpattanó lövéssel megszerezte a győztes találatot a holland gárda. Az E-csoport másik mérkőzésén a Bayern München könnyed két gólos sikert aratott Athénban, az AEK ellen.

Félgőzzel nyert a Bayern München a Vidit kiejtető AEK otthonában. Fotó: Getty Images

A Manchester City ugyan nem kezdte jól az idei Bajnokok Ligája kiírást, a Lyon elleni vereség után legyőzték a Hoffenheim gárdáját, ezúttal pedig Ukrajnában kellett nekik hozni a kötelezőt. Pep Guardiola hosszú idő után ismét a kezdőbe nevezhette játékmesterét, Kevin de Bruyne pedig ezt gólpasszal hálálta meg, az angolok pedig 0:3-ra kiütötték a Shaktart. Az F-csoport másik párosításán a Szalai Ádámmal felálló Hoffenheim ismét csak fordulatos találkozót játszott a Lyon ellen, a hajrában sikerült kiegyenlíteniük a németeknek egy erősen lesgyanús találattal, amivel végül 3:3-ra alakult az eredmény. Érdekesség, hogy a Hoffenheim eddigi összes BL-meccsén kapott, ám rúgott is gólt.

Megszenvedett, de győzni tudott a Real Madrid hazai pályán a Plzen ellen. Fotó: Getty Images

A G-csoportban szereplő Real Madrid egy hónap után tudott ismét mérkőzést nyerni (2:1), ám a Plzen elleni meccset látva akár 5:5 is lehetett volna az eredmény, ha a csehek pontosabbak a kapu előtt és jobban kihasználják a ziccereiket. A királyiaknál valami nincsen rendben, ez látszott a keddi találkozó során is. A CSZKA a Real legyőzése után nagy önbizalommal utazhatott Olaszországba, ám a Róma esélyt sem adva gázolt át az oroszokon, és végül sima, 3:0-ás sikert aratott.

A Juventus csaknem kétszer annyit passzolt a mérkőzés során, mint a Manchester United. Fotó: Getty Images

A H-csoport hozta a játéknap rangadóját, a Cristiano Ronaldoval felálló Juventus Manchesterbe látogatott, a portugál korábbi sikereinek helyszínére. A veterán támadó mindent megtett a gólszerzés, és a győzelem érdekében, utóbbi össze is jött csapatának, hisz a Juventus Dybala góljával megnyerte a találkozót, és ha pontosabbak a kapu előtt akkor akár több is lehetett volna a különbség. Ronaldo nem játszott igazán jól a találkozó során, ám volt egy lövése amely valószínűleg csak nagyon kevés kapusnál nem ért, ám pechére David De Gea azon kevesek közé tartozik, aki képes ilyen védéseket bemutatni.

Csüggednie azonban nem kellett a “Vörös Ördögöknek” sem, hisz a Valencia nem tudott nyerni a Young Boys otthonában sőt, a mérkőzés képét látva számukra volt hízelgő az 1:1-es végeredmény. Guillamue Hoarau 50. nemzetközi kupameccsén lépett pályára, a PSG korábbi támadója büntetőből egyenlített a spanyolok ellen.

A mai nap folyamán újabb kiváló mérkőzésekkel folytatódik a Bajnokok Ligája, 11 órakor jövünk a párosításokkal.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!