A tegnapi nap folyamán a Magyar Kupa 7. fordulójában csapott össze egymással az NB III-ban szereplő Sárvár, és az NB I tabelláját vezető Ferencváros együttese. 

A találkozóra -,ahogy arra számítani lehetett – rengetegen kilátogattak, közel 3000 néző volt kíváncsi a fővárosiak vasi vendégjátékára. A megjelentek között rengeteg utánpótlás labdarúgó érkezett szervezett körülmények között, mind a Répcelaki SE, mind a Sárvár FC utánpótlás-labdarúgói helyet foglaltak a lelátón.

A mérkőzés elején igyekezett egyből nyomást helyezni alsóbb osztályú ellenfelére a Fradi, amely ugyan tartalékosnak mondható felállásban kezdett, de Böde mellett azért akadt olyan játékos pályán, akik a bajnoki meccseken is több lehetőséget kapnak.

Az első gólt a 12. percben éppen egy kiegészítő ember szerezte, Finnbogason először volt kezdő a zöld-fehérek színeiben. Megjegyzendő, hogy bár egy NB III-as ellenfél ellen léptek fel az NB I-et vezető fővárosiak, a játékosok hozzáállásán ez egyáltalán nem játszott, teljes erőbedobással vetették bele magukat a küzdelembe. A kispad környékén azonban érzékelhető volt, hogy egy kicsit mintha lenéznék ellenfelüket a Ferencváros stábtagjai, egy sárvári labdaszerzés után Skriba próbált volna távolról gólt szerezni, ami nem is lett volna rossz elképzelés ám a labda lecsúszott a lábáról így nem sikerült megfelelően kiviteleznie a lövést, amely így elkerülte a kaput. Nos, a szituáció után a mérkőzés előtt a pályára 4 bóját elhelyező Lipcsei Gábor úgy gondolta, hogy muszáj megjegyeznie, hogy milyen alapon merészel egy alsóbb osztályú játékos ilyennel megpróbálkozni a Ferencváros ellen (a közelben ülök nemtetszését könnyen kivívta ezzel magának). Röviden azért emlékeztették a Puskás Akadémia elleni bajnokira, és kérték, hogy hasonló magabiztossággal szerepeljen a csapat majd az európai porondon is.

Az első félidőben akadt jó periódusa a hazaiaknak is, akik kis szerencsével akár gólt is szerezhettek volna a találkozó során, ám a 45 perc leteltével több gól nem született.

A második etap elején Böde találatával tovább növelte előnyét a Ferencváros, ezután pedig merészebben cserélt Rebrov mester, fiataloknak is adott lehetőséget, akik sokszor úgy tűnt kockázatvállalás helyett inkább az alibit húzták még egy kupamérkőzésen is.

A hajráig jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, beadásokig már a sárváriak is eljutottak, itt ismét akadtak lehetőségeik, de – a sok kilátogató sárvári szurkoló nagy bánatára – nem sikerült bevenniük a Fradi kapuját.

A 80. perc után aztán felpörögtek az események, Finnbogason két védelmi megingást is kihasznált, mesterhármassal zárta a mérkőzés, amely végül 4 gólos fővárosi sikert hozott.

Az izlandi Finnbogason 3 gólt szerzett.

Noha rengetegen kilátogattak a találkozóra a hangulat talán kissé elmaradt a várttól, de a gyerekek számára így is remek élmény marad egy ilyen összecsapás.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!