Möbelringen Kupa, Fornebu, Norvégia, 1. forduló:

NORVÉGIA-MAGYARORSZÁG 25-19 (12-6)
Játékvezetők: Pandzsics, Moszorinszki (szerbek)

NORVÉGIA: Lunde, Si. Solberg (kapusok), Arntzen 2, Aune 4, Brattset 4, Ingstad, Jacobsen 1, Kristiansen 2, Kurtovic 2 (1), Löke 4, T. Mörk 2, Oftedal, Reistad 1, Sa. Solberg 1, Sulland 2, Tomac. Szövetségi kapitány: Thorir Hergeirsson.

MAGYARORSZÁG: Bíró, Kiss É., Janurik (kapusok), Háfra, Kazai, Kiss N., Klivinyi, Kovács A. 5 (3), Kovacsics 5 (1), Lukács 2, Mészáros 1, Orbán, Pálos-Bognár, Planéta 2 (2), Schatzl 2, Szabó L., Tóth G., Tóvizi 2. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 7/6.

A norvégok elleni találkozón első alkalommal szerepelt a magyar felnőtt válogatottban Tóvizi Petra, a mieink a Kiss É. – Lukács, Kovács A., Kovacsics, Mészáros, Háfra, Schatzl sorral kezdett, védekezésben pedig a 3-as védőt játszó Planéta váltotta Kovács Annát. Kovács Anna lőtte az első gólt, Kiss Éva pedig hetest hárított, de mindkét oldalon sok volt a hiba. Lehetőséget kapott Tóth, Tóvizi és Klivinyi is, forgatta tehát a csapatot Kim Rasmussen, a norvégok pedig több indításgóllal négy gólos előnyre tettek szert. Bíró váltotta Kisst a kapuban, támadásban azonban nem volt átütő erő a mieink játékában, így csupán hat gólt tudtunk szerezni az első félidőben, a norvégok kényelmes előnnyel vonulhattak pihenőre – tudósít a keziszovetseg.hu.

A mieink rossz szériája sajnos folytatódott szünet után, az első tíz percben mindössze két gólt szereztünk, miközben a beálló Löke rendre betalált. A 40. perc után Tóvizi kiállítást harcolt ki, majd két gólt is szerzett, miközben a támadásainkat Kovács igyekezett aktivizálni. Határozottabbá vált a védekezésünk is, így nem nőtt tovább a különbség. A 47. percben 18-13-nál a norvégok kértek időt, majd még közelebb kerültünk, négy gólra csökkent a különbség, az 53. percben pedig Kim Rasmussen tette le a T-betűt. a hajrá a skandinávoknak sikerült jobban, így végül hat gólos győzelmet arattak a teljesen új felállásban szereplő magyar válogatott ellen. A mieink szombaton a világbajnok és Eb-házigazda franciák ellen folytatják a tornát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!