Szombaton folytatódik az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság. Nemcsak a felsőházban érdekelt csapatok bizonyíthatnak, hanem a kiesés réme elől meekülő együttesek is pályára lépnek. A Falco-ZTE párharc összecsapás mellett egy másik rangadót is rendeznek, egész pontosan Oroszlányban. Ott vérbeli piros-fekete derbit bonyolítanak le az Egis Körmend vendég fellépése során. Izgalomból pedig nem lesz hiány.

Már csak azért sem, mert a vasi piros-feketék az elmúlt hetek során meglehetősen kétarcú játékkal rukkoltak ki. A sérülések is tizedelték a keretet és a szerencsével is meggyűlt a bajuk Ferenczéknek. Ennek köszönhetően meglepő vereségekből is kijutott a vasi csapatnak, legutóbb pedig a magaslatokat is megjárták az Atomerőmű ellen. Akkor leginkább az első három negyedben nyújtott kimagasló teljesítményt a Körmend.

Védekezésben és támadásban is remekeltek Kocsis Tamás tanítványai, akik remekül használták ki a vendégek minden megingását. Tolbert és Konate nem hibázott a palánk alatt, kintről pedig jó százalékkal triplázott a Rába-parti együttes. Kis szépséghiba, hogy az utolsó felvonásra összeesett a vasi alakulat játéka, amitől vérszemet kaptak a paksi kosarasok, akik alaposan csökkentették a különbséget a találkozó végéig.

A Körmend győzelme nem forgott veszélyben, így tartja a lépést a riválisokkal. Az 5. fordulóban a playoutban az Oroszlány lesz az ellenfél, amely egy győzelmet követően legutóbbi három találkozóját elveszítette. Joggal reménykednek tehát a Lions szurkolók egy feltámadásban, míg a vasi szimpatizánsok szintén bizakodnak, hogy a hétközi fordulóban nyújtott teljesítmény elegendő lehet az idegenbeli fellépés során is.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend
2024. április 27. (szombat) – 18:00
Oroszlány, Krajnyik “Akác” András Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!