Esélyeshez méltó játékkal kezdte a Magyar Kupa 3. fordulójának mérkőzését a Kútház Haladás VSE. Sziffer András tanítványainak a másodosztályú TFSE ellen kellett kivívniuk a továbbjutást, amely egy találkozón dőlt el. A szokatlan, késő esti időpont sem zavarta meg a Halit, amely már a kezdő sípszót követően támadólag lépett fel.

Egy formás akció végén aztán betalált a korábban magyar gólkirályi címet szerző Michel Melo, így a negyedik percben már a vezetés birtokában játszhatott a szombathelyi csapat. Ezúttal is több helyzetet dolgoztak ki, viszont az újabb gólig a 10. perc végéig kellett várni, ekkor a csapatkapitány Horváth Péter növelte a vendégek előnyét.

A biztos előny tudatában kicsit visszavett a tempóból a Haladás, de nagyobb helyzetei a vasi együttesnek volt. A szünet után aztán kiszakadt a gólzsák. Először Sztranyovszky talált be a hazai részről, amire szinte azonnal felelt a szombathelyiek légiósa Milos Simic. Majd 2-3 percenként felváltva estek a gólok mindkét kapuba. A 3-5-ös végeredmény ellenére megérdemelten jutott tovább a Haladás a hősiesen küzdő TFSE ellen.

TFSE – Kútház-Haladás VSE 3-5 (0-2)

Haladás: Gyimesi, Matyi (kapusok) – Michel Melo, Simic, Dróth, Vas, Hajmási, Horváth P., Sipos, Leo Mendes, Péter Á.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Sztanyovszky, Horváth Sz., Demeter illetve Michel Melo 2, Horváth P., Simic, Dróth.

További eredmények:

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!