Bejczy Botond a Salt Lake City-ben márciusban rendezett junior világkupán a masters verseny 1. helyezettje lett, ezzel az eredménnyel Ő is kiérdemelte a szövetség elismerését.

– Azt gondolom, hogy nagyon örülhetek most, hogy a régi klasszikusokkal együtt ünnepelhetek, valódi megtiszteltetés, hogy itt lehetek. A szezon közepén járunk, eddig egy világkupán vagyunk túl, már készülünk a következőkre, február közepén pedig a junior világbajnokságon szeretnék eredményesen részt venni – válaszolt érdeklődésünkre Botond.

 

A kiváló szombathelyi gyorskorcsolyázó úgy véli, hogy az első magyar olimpiai aranyérem nagyon sokat jelentett a sportág számára, hiszen egyrészt az emberek jobban megismerték a korcsolyasportot, másrészt a támogatottság is jól jött a szakágnak.

Címlapfotónkon az ugyancsak emlékplakettet átvevő Simon Flórával, az olimpikon Steiner (Szántó) Kornéllal és Varga Jenő elnökkel együtt látható Botond, ezen a képen pedig balról jobbra Flóra, Botond és Kornél látható.

Botond jelenleg a január 1-jei országos bajnokságra készül, majd január végén a Helsinkiben rendezendő junior világkupa verseny vár a 2022-es téli olimpiai kerettagsággal is büszkélkedő szombathelyi tehetségre.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!