Az észak-amerikai kosárlabdaliga legutóbbi fordulójában nyert a Houston Rockets a Los Angeles Lakers ellen.

A Rockets a mérkőzés nagy részében futott az eredmény után. A második félidőben 18 ponttal is vezetett a Lakers. Eric Gordon hosszabbításra küldte a játékot egy triplával, hogy aztán bedobjon 4 büntetőt a hosszabbítás utolsó másodperceiben. A Rockets legponterősebb játékosa ma is Jmaes Harden volt. A sztár ma 48 pontnál állt meg, 19-re növelte a 30-nál több pontot elért mérkőzéseinek sorozatát. Rajta kívül Eric Gordon szerzett 30 pontot a mérkőzésen. James Ennis III játszott biztatóan, 18 ponttal vette ki a részét a győzelemből. Gerald Green a cserepadról szállt be 17 ponttal, ami nagyon sokat segített a Houstonnak.

Ezt a meccset nem a Houston nyerte meg, a Lakers vesztette el.  A félidőben még 18 pontos előnyben, a Lakers fiataljai elengedték a meccset. Kyle Kuzma újra 32 pontot szerzett, rajta kívül 21 ponttal szállt be Ingram. A cserepadról kifejezetten eredményes volt Ivica Zubac, aki 17 pontot szerzett. Lance Stephenson 16 ponttal segítette a Lakerst. Rossz hír a szurkolóknak, hogy Lonzo Ball megsérült. A fiatal tehetség a 3. negyedben szenvedett boka sérülést és azonnal kórházba is szállították.

A forduló kiemelkedő teljesítményei:

  • Paul George utolsó másodperces dobásával nyert az Oklahoma. A bedobó 31 pontot szerzett, 6 lepattanót szedett le és 5 gólpasszt adott.
  • Embiid 31 pontja tartotta meccsben a Philyt. A magasember 8 lepattanóval és 6 gólpasszal egészítette ki a teljesítményét.
  • Giannis Antetokounmpo 25 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát szerzett. Csapattársa, Eric Bledsoe 30 ponttal egészítette ki a görög szörnyet. Ketten, vállukon hordva a csapatot segítették azt a győzelemhez.
  • Devin Booker 32 pontja, valamint 11 gólpassza sem volt elég a Hornets ellen. A fiatal az utóbbi időben nagyon jól játszik, egyre erősebb lesz a csapat.
  • Buddy Hield 35 pontja segítette a Kingset a győzelemhez. A csapat sokat köszönhet neki.

  • Blake Griffin 38 pontja sem volt elég a Detroitnak a győzelemhez. A veterán újra kiemelkedően játszott, teljesítményét 6 lepattanóval egészítette ki.
  • Kyrie Irwing 32 ponttal segítette a Bostont a győzelemhez. A fiatal nagyon ponterős meccset játszott, egyéb statisztikái a mérkőzésről felejthetőek.
  • Danny Green 8 hárompontossal segítette a Torontot győzelemhez. A veterán 24 ponttal végzett, esélyes a meccs embere címre.

A forduló eredményei:

Oklahoma City Thunder 117-115 Philadelphia 76ers
Dallas Mavericks 99-111 Indiana Pacers
Milwaukee Bucks 118-108 Orlando Magic
Los Angeles Lakers 134-138 Houston Rockets
Phoenix Suns 115-135 Charlotte Hornets
Sacramento Kings 103-101 Detroit Pistons
Boston Celtics 113-105 Atlanta Hawks
Memphis Grizzlies 90-119 Toronto Raptors
Miami Heat 117-103 Chicago Bulls
Cleveland Cavaliers 102-124 Denver Nuggets

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!