Az ICWG 33 ország részvételével, január 6-10-ig tartott. A szombathelyi hokisoknak Svájc, Kanada, Szlovénia, Kína, Ausztria és az USA csapataival kellett megküzdeniük. Rajtuk kívül még 4 síelő és edzőik, illetve egy szűk városi delegáció képviselte Szombathely városát.
A szombathelyi hokisokról ITT már írtunk, most jöjjön a sízők beszámolója.

cof

A 4 alpesi síelő a várostól kb 10 km-re található White Face Mountain sípályáin képviselte Szombathely városát, pontosan ott ahol az 1980-as olimpia is zajlott. Benke Laura, Rőthy Hanna, Varga Lajos Márton és Virágh Botond és felkészítőjük, Vécsey Zsolt mindent megtett a sikeres szereplésért, de nem volt könnyű dolguk.

 

 

– Többek között amerikai, kanadai, francia, német, osztrák és svájci síelőkkel is találkozhattunk, olyanokkal, akiknek a nevét néhány év múlva talán a világ síelitjében is megtalálhatjuk. Óriásműlesiklás és paralell műlesiklás számokban indultak versenyzőink és a tisztes helytállás sikerült mindannyiuk számára – tudtuk meg Vécsey Zsolttól.

A verseny célja egyébként nemcsak a sportági vetélkedés volt, hanem az is, hogy a fiatalok számára lehetőséget nyújtson új barátok megismerésére szeretett sportágukon keresztül.
Jár a köszönet a szülőknek és Szombathely város sportszerető vezetőinek, hiszen ők tették lehetővé a téli nemzetközi gyermekjátékokon történő részvételt.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!