Némiképp talán meglepő vereséget szenvedtek Ferencz Csabáék az Alpok Adria Kupa első negyeddöntőjén, amelyet az USK Praha otthonában vívták a csapatok. A visszavágón viszont nemcsak a győzelmet, hanem a továbbjutást is ki akarta vívni az Egis Körmend. A vezetőség is mindent megtett, hiszen ezt a találkozót a szurkolók ingyenesen tekinthették meg.

Hiába minden előkészület, nem igazán sikerült a kezdés hazai szempontból. Nagyon rosszul céloztak a csapatok, mindkét oldalon tiszta dobóhelyzeteket rontottak ls nem egyszer elkapkodott támadások csúfították az összképet. Appleby irányításával még a vezetést is megszerezték a vendégek, végül a döcögős kezdés után átvette a kezdeményezést a Körmend.

Price pontjaival megfordított az állást a vasi együttes, majd Csorvási és Thames is belelendült, így a második negyed közepére ledolgozta hátrányát a Rába-parti alakulat. Hiába kért időt a vendégek mestere, tanítványai nem bírták a lépést tartani a hazaiakkal. Ekkor már több támadólepattanót begyűjtöttek a piros-feketék, ezzel nőtt a második szándékból szerzett kosarak száma is.

A szünetben 18 pontos volt a körmendi előny, ráadásul a vendégek rendkívül gyengén céloztak, így hiába próbálkoztak gyors indításokkal hatástalannak bizonyult. Thames és Ferencz kintről vette be a prágai gyűrűt, ekkor már eldőlt a találkozó. Láthatóan a vendégek nem is erőlködtek tovább, szerették volna mielőbb letudni a visszavágót.

Az utolsó negyedben már a fiatalok is a pályán voltak és több formás támadást is vezettek, a szurkolók legnagyobb örömére. Bár a századik pont nem született meg, ennek ellenére is kiütéses sikert aratott a Körmend és megérdemelten jutott a legjobb négy közé az Alpok-Adria Kupában. A következő feladat szintén nehéznek ígérkezik, a bajnokságban Kecskemétre látogatnak Ferenczék a hétvégi fordulóban.

Egis Körmend – USK Praha 94-53 (20-18, 27-11, 20-11, 27-13)

Körmend: Németh 5, Price 23/15, Bradford 8, Hammonds 16/6, Delas 8.
Csere: Ferencz 12/9, Thames 9/3, Csorvási 7, Kiss 4, Balogh 2, Lajsz -, Oroszi -.

Továbbjutott: az Egis Körmend, 181-148-as összesítéssel.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!