Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban egy új verseny született. Bár csak közös edzésnek indult, végül annál sokkal több lett belőle. A tréningen ugyanis győzött a versenyszellem és a közös program új irányvonalat is adott a szervezőknek. A Savaria Cross Training Games elnevezésű rendezvényt még ízlelgetni kell, de hamarosan hivatalos keretek között is nevezhet rá bárki, aki kedvet kap a megmérettetéshez.

A közös erőpróbára több megyéből is érkeztek és nem csalódtak a feladatokban. A szervezők célja nem is lehetett más, mint az emberi teljesítőképesség határának feszegetése. Az erőpróbát középpontba helyező teremsport nem nevezhető újdonságnak, azonban mégis csak tartogat érdekességet és izgalmas csavarral is megbolondították a szervezők. Kiss Csaba, Horváth Tamás és Varga Roland által életre hívott rendezvénynek hamarosan folytatása következik.

A tizenkét 6 fő alkotta csapatok keményen készültek az embert próbáló feladatokra, amely valóban széles skálán mozgott. Akadt kerékgumi emelés és cipelés, de függeszkedés és más erőemelő feladatok is visszaköszöntek a sportrendezvényen. A pályán húsz akadályt kellett legyőzni a csapatoknak, mindezt a lehető legrövidebb idő alatt. A rutinosabb alakulat másfél óra alatt megoldotta, azonban akadtak, akik a részvételért érkeztek, de ők is százhúsz perc alatt letudták a feladatokat.

S hogy mitől olyan eredeti, egyedülálló ez a megmérettetés? A legjobb, ha az egyik ötletgazdát, szervezőt – aki szintén teljesítette is az akadálypályát – kérdezzük meg erről. Varga Roland nem ismeretlen a szombathelyi sportbarátok előtt, hiszen a Skoprió BC vezetőjeként rengeteg tehetséges ökölvívót nevelt ki a magyar válogatott számára. Hozzá fűződik a három Savaria Legio Race valamint a gyerekek számára megálmodott mini akadálypályás verseny és nyolc nemzetközi ökölvívó tornát hozott a vasi megyeszékhelyre.

– A Savaria Cross Training Games valójában önmagunk határainak feszegetését jelenti. Különböző akadályokat kell legyőzni a végső sikerhez. Különlegességét pedig annak köszönheti, hogy mindezt fedett helyen, először a Haladás Sportkomplexum falai között bonyolíthattuk le. Ez az egész országban egyedülálló kezdeményezésként hívtuk életre és mint a résztvevők száma is mutatja, óriási érdeklődés volt iránta – mesélte Varga Roland.

A közös edzésre Sopronból, Ajkáról, Győrből, Celldömölkről és Szombathelyről érkeztek csapatok. Három kategóriában – férfi, női és vegyes csapatokban – indultak a kihívás szerelemesei. A siker pedig előrevetítette, hogy ennek a próbatételnek nagyobb teret kell biztosítani, így legközelebb hivatalos keretek között már oklevélért és plakettért is versenybe szállhat bárki aki kedvet érez ehhez a megmérettetéshez. Érdekesség, hogy többségében Spartan Training csapatok vettek részt a közös tréningen, így várhatóan a versenyen is részt vesznek majd.

– A sikeren felbuzdulva mindenképpen szeretnénk folytatást és versenysorozatot indítunk. A terveink szerint idén még három hasonló megmérettetést szeretnénk lebonyolítani, azonban a részletek még kidolgozás alatt vannak, így még a helyszín sem biztos. Azonban mindenképpen szeretnénk köszönetet mondani Gál Sándornak, Szilágyi Szabolcsnak és Bokor Zsoltnak, hogy eső versenyünk megrendezésében partnerek voltak és biztosították a sportkomplexum tornacsarnokát – zárta gondolatait a főszervező.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!