Az európai Bajnokok Ligája már az egyeneskieséses szakaszában jár, azonban javában zajlik az óceániai BL 2019-es kiírása is, ám itt még csak a csoportkörben járnak a csapatok. Az idei sorozat olyannyira érdekesen fut, hogy rövid időn belül kétszer is megdőlt a kupasorozat történetének legnagyobb különbségű győzelmét jelentő rekordja.

Fotó: Radio NZ
A 2007 óta évente megrendezett óceániai BL-ben az eddigi legnagyobb különbségű győzelmet a szamoai Lupe Ole Soaga aratta, amikor 2018 januárjában 13–1-re legyőzte az amerikai Szamoáról származó Pago Youth együttesét.

Először akkor dőlt meg a rekord, amikor magyar idő szerint szerda hajnalban az új-zélandi Team Wellington 13–0-ra kiütötte a szamoai Kiwi FC-t. A vendégeknél Ross Allen hat gólt szerzett. Alig 24 óra telt el, amikor csütörtök hajnalban pedig az ugyancsak új-zélandi Auckland City 15–0-ra diadalmaskodott a Cook-szigeteki Tupapa Maraerenga FC felett.

Nem meglepő, hogy két forduló után a Wellington és az Auckland is hibátlan mérleggel vezeti csoportját, ám az ilyen eredmények még a grundon is ritkán fordulnak elő.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!