A Barcelona elleni csúfos kupa kiesés, majd a bajnoki fiaskó után, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágója sem hozott sok jót a Real Madrid számára, akik ismét hazai pályán szenvedtek súlyos vereséget, ezúttal az Ajaxtól. A másik tegnapi mérkőzésen az angliai sima győzelem után Németországban is diadalmaskodott a Tottenham, így könnyedén lépték le a dortmundiakat. 

FORRÁS: ANADOLU AGENCY/2019 ANADOLU AGENCY/BURAK AKBULUT

Elképesztő mélypontot a Real Madrid, hisz a királyi gárda nem mostanában volt olyan mélyponton, amelybe ezután a hét után került, ráadásul a sajtóban folyamatosan téma, hogy legnagyobb sztárjai is menekülnének az együttesnek, hisz Marcelo a Juventusba tart, Gareth Bale pedig a meccsek végét sem várja meg miután lecserélik. (Mint ismert, a walesi nem várta meg az El Classico végét, lecserélése után elhagyta a Bernabeut.)

Noha a bajnokságban még matematikai esélyeik vannak, de 12 forduló alatt 12 pontot hozni a Barcelonán elég emberes feladat, pláne ezzel a morállal, amely most a csapatot körülveszi.

Az Ajax futballiskola…

Már az odavágó alapján is elmondhattuk, hogy nagyon jó ez a holland gárda, de még úgy tűnik rutintalanok, hisz talán túl tisztelték az ellenfelet, és ezért nem sikerült akkor legyőzniük a madridiakat, akik a visszavágón is a hangzatos múltjukban bíztak.

Ennek ellenére a találkozó máshogy alakult, szenzációsan futballozott az Ajax és Ziyech valamint Neres góljával a pihenőre már kétgólos előnnyel térhettek. A Southampton csapatától érkező Dusan Tadic elképesztően játszott, mindkét találatot ő készítette elő, majd a második félidőben ő maga is betalált, egy szenzációs tekeréssel.

Vinicius sem bírta elviselni a vereséget. Fotó: AFP

Ezután ugyan szépített a Real Madrid Asensio révén, de az Ajax ettől nem ijedt meg, és 2 perc múlva Lasse Schöne tökéletes szabadrúgásával már 4:1-re vezetett a Bernabeuban, amellyel megsemmisítő vereséget mért a spanyolokra.

Ajax – Real Madrid összesítésben 5:3, továbbjutott az Ajax.

A hollandok örömre. Fotó: AFP

Mi lesz veled Dortmund?

Noha az első mérkőzésen elszenvedett 3:0-ás vereség után már sejteni lehetett, a Borussia Dortmund kiesett a Bajnokok Ligájából, és most már teljes erejével a bajnokságra koncentrálhat, mivel a Bayern München már nagyon közel van a sárga-feketékhez, hisz azonos pontszámmal állnak a tabellán. Az elmúlt hetek gyengébb teljesítményének a helyzetkihasználás is az egyik fő oka, amellyel most is hadilábon álltak a németek, a szünet előtt 7 helyzetük is volt, ám Lloris eszén nem tudtak túljárni.

Marco Reus is csalódott volt a lefújás után. Fotó: AFP

A második játékrész aztán elhozta az ilyenkor szokásos futballtörvényt, miszerint a sok kihagyott lehetőség megbosszulja magát, hisz a 49. percben Harry Kane góljával megszerezte a vezetést, és egyben a mindent eldöntő találatot is a Tottenham, hisz a dortmundiaknak ekkor 5 gólra lett volna szükségük a továbbjutáshoz.

Tottenham – Dortmund összesítésben 4:0, továbbjutott a Tottenham.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!