A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság a 17. fordulóval jelentkezett a hétvége során, izgalmakból pedig egyáltalán nem volt hiány, több érdekes eredmény is született ebben a fordulóban.

Fotó: Giczi Sándor

A tavaszi nyitány már előrevetítette azt, ami a 17. fordulóban is folytatódott, miszerint nincsenek tuti mérkőzések, minden összecsapás háromesélyes.

Tovább folytatta az előző körben megkezdett sorozatát a Répcelak, ezúttal a Vasvárt győzték le hazai pályán egy felejthető mérkőzésen, egy büntetővel nyert szintén otthoni közegben a Vép az Egyházasrádóc ellen.

A Lukácsháza úgy tűnt, hogy ismét egy meglepő vereségbe szaladhat bele Kőszegen, hisz szűk fél óra elteltével már 2:0-ra vezetett a vendéglátó. A lukácsháziak ezután remek periódusnak köszönhetően az 58. percben már a vezető gólnak örülhettek, amellyel végül meg is nyerték a találkozót egy szenzációs fordítást produkálva.

9 sárga lapot és két gólt hozott a második helyért csatázó együttesek mérkőzése, ahol a vendég Király SZE már az első félidőben vezetést szerzett, amelyre csak a hajrához közeledve érkezett meg a körmendiek válasza.

Végig kontrollálta, ezáltal megérdemelten és simán nyerte meg ikervári fellépését a Jánosháza együttese.

A forduló legizgalmasabb mérkőzését hozta a Vasszécseny – Csepreg összecsapás, ahol a hazaiak 2:0-ás előnyre tettek szert, ám ezután mintha varázsütésre megtáltosodott volna a vendég gárda, és hamar egyenlíteni tudtak, sőt a 69. percben már a vezetést is megszerezték. A kapott sokkból azonban még sikerült felállni a Vasszécsenynek a 74. percben, ám a 77. minutumban érkezett Pócza András és megszerezte önmaga harmadik, csapata negyedik találatát, amellyel kimondottan értékes 3 pontot szereztek egy riválissal szemben.

Fotó: Giczi Sándor

A 16. fordulóban első vereségét elszenvedő listavezető ezúttal egy könnyebbnek ígérkező találkozó elé nézett, ám nyögvenyelősre sikeredett a három pont begyűjtése.

Kovács Balázs a hazaiak edzője szoros mérkőzésre számított, lapunknak elmondta: bizalmat kíván szavazni a fiataloknak, ennek jegyében küldi pályára a 16 éves saját nevelésű Keszeit, de emellett harcias felfogású játékot vár el a csapatától és természetesen győzelmet.

Joó András a rumiak trénere két szóban fogalmazta meg elvárásait: “Pontért jöttünk!”

Giczi Sándor összefoglalója a találkozóról:
A hazai csapat nagy elánnal kezdte a mérkőzést folyamatosan a vendégek térfelén pattogott a labda, Piri már a 3. percben vezetést szerezhetett volna, de a kínálkozó lehetőséget kihagyta. A 12. percig kellett várni a hazaiak első góljára, amelyet Klauzer egy távoli lövésből ért el. Helyzetek sorát hagyta ki a Celldömölk, Virág egy szép ollózó mozdulattal próbálta bevenni a rumi kaput, de a lövés centikkel elkerülte Velladics kapuját. Klauzer előtt is adódott még lehetőség góllövésre, de közeli emelése szintén célt tévesztett, majd Piri óriási helyzetben szinte az üres kaput sem találta el. A félidő utolsó percében aztán jött a hideg zuhany, egy vendég támadás futott végig a pályán, és a 16-oson belül elkövetett szabálytalan védekezés miatt a bíró 11-est ítélt, jogosan. Szabó biztosan értékesítette a megítélt büntetőt. A második etapra cserélt Kovács Balázs, lejött a pályáról az első mérkőzését játszó Keszei, helyére Németh érkezett, Virágot pedig Büki váltotta. A félidőről túl sokat nem lehet írni, a gyenge támadó játékkal elő rukkoló hazaiak, nem tudták feltörni a rumi védelmet. Igazi helyzetet a publikum nem is láthatott, a hazaiak erőtlen támadásaiban nem volt erő. A 68. percben Németh távoli lövése a kapusról kipattant, a labda Szuh elé került, aki nem hibázott.  A továbbiakban sem változott a játék képe, a hazaiak ugyan győztek, de az idény eleji játéknál több kell a folytatásban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!