A brazil Janguito Malucelli-féle Eco-Stadium után maradjunk még egy szusszanásnyi időre Dél-Amerikában. A modernkori labdarúgás egyik legnagyobb tehetségeit kinevelő kontinensen bizony akad látnivaló is. Főleg, ha a stadionokra kerülne a sor. A brazil környezetbarát komplexumával ellentétben, ezúttal Buenos Airesben egy teljesen átlagos pályára látogatunk.

A környezeti értékeiben vagy épp a műemléki épületek számában sem érdemes arra, hogy felkeressük. Listánkra mégis felkerült a The Bulldozer-ként ismert stadion, amely viszonylag szűkös befogadóképességgel rendelkezik. A találkozókat egyszerre maximum ötezren tudják megnézni, azonban a legnagyobb erénye, egyben a legnagyobb hiányossága is. Ez pedig a pontosság…

Bizonyára mindenki játszott vagy nézőként látott hazánkban mennyei megyei mérkőzést. A találkozók elején a meszes vödörrel gyorsan felvonalazott pályán szemmel látható problémák voltak. Persze idővel mindenhol javulnak a feltételek, kivéve a Deportivo Liniers otthonában. Valószínű nem is változott volna semmi, ha nincs az égen műhold és egy bizonyos Google Maps nevű funkció.

Ennek köszönhetően ugyanis kiváló panoráma nyílik a bolygónkra az égből. Így derült ki, hogy az elmúlt 30 évet nem épp szabványos pályán játszotta a Liniers együttese. A hivatalos ellenőrzés során kiderült, hogy a hibás térfél egyik oldalhossza 54, míg a másik csak 48 méter volt. Tehát hat méter különbség volt, amit csak nehezen vettek észre a játékosok.

Ehhez tartozik egy érdekes információ is, amit a csapat egykori játékosa osztott meg a news.com újságírójának. A klubon belül is furcsálták a pályát és azt is, hogy a szögleteket sokkal többször tudták kapásból, egy érintésből góllal befejezni. Nem meglepő! A szövetség azonban felszólította a klubot az azonnali korrekcióra, amit azóta el is végeztek. Így csak egyetlen kép bizonyítja, hogy itt egykor évizedeken keresztül “csaló pálya” volt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!