A MOL Vidi a Debrecennel, a Budapest Honvéd pedig a másodosztályú Soroksárral találkozik a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében, dőlt el a székesfehérvári sorsoláson, azok után, hogy a mai napon lejátszották a negyeddöntők visszavágóit.

Nagy meglepetésre a másodosztályú Soroksár búcsúztatta a Puskás Akadémiát, itt a továbbjutásról büntetőpárbaj döntött, mivel összesítésben 2:2-re végeztek a csapatok a két meccs alapján.

A Budapest Honvéd nem adott esélyt a Budaörsnek, bár a második félidőben majdnem sikerült visszajönnie a meccsbe az NB II-es csapatnak, ám összesítésben 6:3-al a fővárosiak jutottak tovább.

A loki már egy nappal korábban lejátszotta a Mezőkövesd elleni visszavágót, és bár a hazaiak vezetést szereztek, Herczeg András fiai fordítani tudtak, így a debreceniek is ott lesznek a legjobb 4 között.

A negyeddöntők legnagyobb rangadója egyértelműen a Videoton – Ferencváros összecsapás volt, amelynek első meccsén a fehérváriak idegenben verték a fradit, ezúttal pedig hazai pályán arattak 2:0-ás győzelmet a fővárosiak felett. A továbbjutás kérdése már szinte a 7. percben eldőlt, amikor is rosszul érkezett a kapujából Dibusz Dénes, nagy lendülettel ütötte el a kilépő Scepovicot, amiért Kassai játékvezető jogosan kiállította.

A elődöntő első mérkőzéseit április 16-án és 17-én, a visszavágókat egy héttel később játsszák.
Az MK-döntőt május 25-én a Groupama Arénában rendezik.

    Magyar Kupa, az elődöntő párosítása:
Budapest Honvéd-Soroksár SC (NB II)
MOL Vidi FC-Debreceni VSC

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!