Vészesen közeledik az alapszakasz vége a tengerentúli kosárlabda bajnokságban is. Az esélyesek közül szinte mindenki biztosította helyét a rájátszásban, talán a Los Angeles Lakers kiesése okozott meglepetést. A megszokottak szerint idén is az erősebbnek tartott nyugati konferenciában már napokkal ezelőtt elfogytak a továbbjutó helyek, addig keleten még három csapat reménykedhet.

  • A hatodik és hetedik a Brooklyn Nets valamint az Orlando Magic áll. A rájátszásba jutásuk már biztosnak mondható, azonban a helyezésekbe még további három csapat is beleszólhat. Egyetlen kérdés, hogy hányadik helyen végeznek. Ez leginkább saját mérkőzésükön dől el.
  • A hátralévő két forduló előtt a Detroit Pistons az egyik legnagyobb esélyes, amely a legjobb mutatóval áll jelenleg a nyolcadik. Nem elég, hogy meccselőnyük van, de még két gyengébb együttessel mérkőznek. Igaz az is, hogy négy forduló óta nem tudtak győzni Griffinék.
  • Hasonlóan jó esélyei vannak a Hornest együttesének, amelynek azért már számolgatnia is kell. A Pistons bukásával még a Cleveland-Orlando párost is verniük kell. Nem lesz könnyű feladat az biztos.
  • Wade vezette Miami már szebb napokat is látott korábban, most egy szép hajrával akár odaérhetnek a playoffba. Ehhez viszont kőkemény ellenfeleken kell túljutniuk. Érkezik Floridába a Sixers és utazik a Heat Brooklynba. Kérdés, hogy a már rájátszásba jutott riválisok mennyire veszik komolyan a meccset.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!