A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágóját rendezték meg tegnap este, amikor is az FC Barcelona a Manchester Unitedet, a Juventus pedig az Ajaxot fogadta. Mindkét összecsapáson előnyösebb helyzetből várhatta a kezdősípsót a hazai gárda, a katalánok 1:0-ás győzelmet értek el Manchesterben, míg a Juve 1:1-re végzett Hollandiában.

A “vörös ördögök” remekül kezdték a meccset, már 35 másodperc elteltével kapufát rúgtak, ezzel pedig el is lőtte minden puskaporát az angol együttes, a gránátvörös-kékek a játék minden elemében feléjük nőttek. Messi előbb egy parádés gólt szerzett jobbról befele cselezve a 16. percben: egy kötényt követően lőtte ki a hosszú alsót, majd 4 perccel később a tizenhatosról tüzelt jobbal, De Gea pedig bevédte a nem túl erős löketet.

A második játékrészben igyekezett rendezni a sorait a vendég gárda, ám a Barca tartotta a játékszert és élvezte is a játékot, az elmúlt időben rengeteg kritikát kapó Philippe Coutinho nagyon elemében volt, igazi brazilos megoldásokkal szórakoztatta a közönséget, majd a 61. percben feltette a koronát a teljesítményére, óriási gólt ragasztott a manchesteriek hálójába.

 

A Juventus gárdája már a szezon előtt sem titkolta: azért akarták megszerezni Cristiano Ronaldot, hogy a csapat megnyerje a Bajnokok Ligáját, ehhez pedig ezúttal az Ajaxon keresztül vezetett az út, pontosabban vezetett volna.

Nem kezdte rosszul a mérkőzést a torinói gárda, a hollandok nem igazán találták a ritmust, és egy szögletet követően Ronaldo fejese után hátrányba is kerültek, 1:0. Ezután mintha egy új mérkőzés kezdődött volna, az Ajax elkezdte játszani a játékát, és rövidesen egyenlített is, Hakim Ziyech lövése Van de Beek elé pattant, aki higgadtan passzolt a kapuba Szczeszny mellett.

Fotó: Evening Standard

A második félidő elejét cserékkel nyomta meg a Juventus, de helyzeteket a vendégek alakítottak ki, és egy ilyen lehetőség után a vezetést is megszerezték, a Barcelona által megkörnyékezett Matthijs de Ligt talált be.

Fotó: AFP

Az olaszoknak két gól kellett volna ezután a továbbjutáshoz, ám erre szemernyi esélyük sem volt, így kiestek a sorozatból, az Ajax-csoda pedig tovább tart.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!