Talán az egyik legszebb hagyománya a húsvéti locsolásnak van. Igaz, ezt a lányok erősen vitatják. Abban viszont mindenki egyetért, hogy a szódásszifonos és vödrös rémképek később már mosolyt csalnak az arcokra. A vasi sportoló lányok véleménye is eltér, abban viszont egyetértenek, hogy a locsolás elengedhetetlen kísérője az ünnepnek. Nézzük, hogy várja a húsvétot és persze a tojásvadászatot Németh Hugi, Mórocz Alexandra, Kiss Nóra és Bokor Laura.

Németh ‘Hugi’ Zsuzsanna: – Ausztriában vendéglátós vagyok, így az ünnepek nálunk mindig kritikus pontok a beosztást illetően, mivel Ünnepnapokon is nyitva vagyunk. Mindig, kivétel január elseje. A főnökeim viszont nagyon humánus emberek, és könnyen meg tudjuk beszélni velük, hogy melyikünk, mikor szeretne dolgozni. Mivel 2 munkatársam is otthon akart lenni húsvétkor, ezért én dolgozom egy másik lánnyal. Húsvét egyik napján délutános, a másikon pedig délelőttös leszek. Így azért a napok másik felében lesz alkalmam egy jó kis húsvéti lakomára itthon! Hála az égnek azoknak az időknek már vége, mikor szódásszifonnal kellett éjszakáznom a reggeli locsolókra készülve! Volt, hogy bátyám és a barátai csupa vizesen kullogtak ki a szobámból a hajnali órákban, míg én teljes nyugalommal, szárazon vissza tudtam aludni. Most már a barátommal élek, de nem tartok tőle, hogy meglepne egy vödör vízzel. Istennek hála!

Mórocz Alexandra:A mi húsvétunk biztos, hogy nagyon sok pihenéssel fog eltelni. Tavaly emlékszem Bandinak (Jancsó András labdarúgó – a szerk) eldugtam a húsvéti ajándékát, és mint egy kisgyerek kereste mindenhol. Sajnos ez idén elmarad mivel műtét után vagyok, így biztosan pihenéssel fog telni a húsvét. A családlátogatás viszont nem maradhat el, minden reggel közösen fogunk reggelizni Andrással, amit nekik kell majd előkészíteni, mert én még azt sem nagyon tudom majd megoldani. Mivel húsvét hétfőn lesz a 23. születésnapja, így biztosan lesz közös vacsora kettesben. Az viszont biztos, hogy idén nem tudok elfutni a locsolók elől.

Kiss Nóra: – Elérkezett a hosszú hétvége és ez nálunk a húsvéti készülődéssel telik. Az előkészületek szűk Családi körben zajlanak, sonkát főzünk, tojást festünk és közben jól érezzük magunkat. Én nagyon szeretem ennek a hangulatát és alig várom már, hogy asztalhoz üljünk és vár minket ott a sok finomság. Húsvét első napján nagymamánknál ebédelünk, ahol már az egész család ott lesz. Majd jöhetnek a gyerekek, akik megkeresik, amit a nyuszi tett nekik a fészekbe. Ezt legfőképp a két kishúgom élvezi nagyon, én pedig örömmel nézem, ahogy keresgélik a piros tojásokat és az ajándékokat. Szerencsére idén az idő is hozzájárul a boldog ünnephez. A hétfő a rokonlátogatásról illetve a barátokról szól és persze a locsolásról. A férfiak közös erővel locsolják meg a család női tagjait. Én egyik legkedvesebb élményem is ehhez fűződik. Egyik locsolás alkalmával mentünk a nagynénémékhez, és a férje az kapuban várt szódásszifonnal. Persze az egészet rám nyomta, amivel nem is lett volna gond, ha telefon nem lett volna a kezembe. Azonban az affért nem úszta meg a telefon, teljesen tönkrement. Azért minden rosszban van valami jó: máig is minden egyes alkalommal megemlegetjük az esetet és jót nevetünk rajta.

Bokor Laura: Kicsit felemás érzésekkel táplálok a húsvét iránt. Bíztam benne, hogy – ahogy az eddigi években is – családommal több időt tudok tölteni az ünnepek alatt. Azonban ebben az évben sajnos erre kevesebb idő jut, mert a bajnokság gőzerővel zajlik és rengeteg edzésünk lesz a húsvéti ünnepek alatt is. Próbálom minél jobban kihasználni azt a maradék időt és családommal valamint a párommal tartalmasan eltölteni. Szeretnék majd én is egy kicsit sütögetni, amiben állítólag jó vagyok és persze a szokásos húsvéti reggeli, valamint ebéd sem maradhat el. Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok mindenkinek!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!