Babos Tímeának idén nem először volt szerencséje: az április, isztambuli tornán lábfejsérülés miatt szett- és brékhátrányban feladta a kazah Jelena Ribakina elleni mérkőzését, azonban szerencsés vesztesként felkerült a főtáblára, ahol előbb 6:4, 6:4-re legyőzte a szerb Irina Jorovicsot, majd kikapott az orosz Veronika Kugyermetovától.

Az nso.hu cikkből az is kiderül, hogy a világranglistán 138. magyar teniszező a montenegrói Danka Kovinics (183.) és az olasz Martina Trevisan (157.) után a WTA-rangsor 140. helyezettjével találkozott a kvalifikációban. A párizsi viadal honlapja szerint az ellenfél kezdett jobban, kétszer is elvette Babos adogatását, és 31 perc alatt szettelőnybe került. A folytatásban hasonlóan simán alakult a játék, de ezúttal a magyar teniszező volt fölényben, és egyre inkább javuló teljesítménnyel egyenlített.

A döntő felvonásban Babos brékkel kezdett, ám utána kétszer is elveszítette saját szervajátékát. Bolsova Zadoinovnak 5:2-nél négy meccslabdája volt, ezeket Babos hárította, de ellenfele a következő játékban, közel két óra után már lezárta az összecsapást.

Aztán péntek késő délután kiderült, hogy visszalépések miatt változott a női egyes sorsolása, és az egyik szerencsés vesztes éppen Babos lett, aki a főtáblán az ausztrál Priscilla Hon ellen kezd majd – írta a játékos hivatalos honlapja.

Az 1998. május 10.-én született ausztrál a 134. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként a 130. volt, eddig 4 ITF-versenyt nyert egyesben. A két teniszező a közelmúltban a franciaországi Cagnes-sur-Merben rendezett ITF-viadalon találkozott egymással, akkor Babos 7:6, 7:6-ra győzött.

ROLAND GARROS, NŐK, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
Aliona Bolsova Zadoinov (spanyol)–Babos Tímea 6:2, 2:6, 6:3

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!