Néhány nappal a rájátszás zárásaként, az Aramis felett aratott győzelem után lépett pályára a Kútház Haladás VSE. A szombathelyi teremlabdarúgó együttes a gyenge szezonkezdést követően, új vezetőedzővel valósággal megtáltosodott, így az eredeti célkitűzésként megjelölt bajnoki finálé elérhető közelségbe került. Csütörtök este pedig idegenben megmérkőzött a vasi együttes a MVFC-Berettyóújfalu ellen.

A két győzelemig tartó párharc első felvonására idegenbe került sor. A Pálfy István Rendezvénycsarnokába szép számmal gyűlt össze a közönség, abban a reményben, hogy könnyed hazai sikernek tapsolhatnak majd. Ennek ellenére két egyenrangú csapat mérkőzött meg. Mindkét oldalon jól védekeztek a felek és igyekeztek veszélyes helyzeteket kialakítani.

Miután bemelegedtek a játékosok és a sípmesterek több sárga lapot is kiosztottak Francisco Sanchez villant a MVFC együttesében és a 12. percben megszerezte a vezetést a házigazda. Hiába került hátrányba a Hali, hősiesen állták a sarat Sziffer András tanítványai és kis szerencsével akár egalizálhattak volna.

A második játékrész Da Silva gólja nyitotta és továbbra is reménykedtek a hazai szurkolók, hogy beindul a henger. Mivel a Berettyó otthon gálázni szokott, így nem volt túlzó a várakozás. Azonban a szombathelyi futsalosok nem törődtek bele a helyzetbe és szerkezetet váltottak. Magabiztosan játszottak és dolgoztak ki helyzeteket.

A 33. percben meghozta az áttörést a sok próbálkozás. A spanyol Sanchez rázta meg magát és máris mínusz egyre zárkózott a Hali. A hajrában még mindkét csapat veszélyeztetett, azonban újabb gól már nem született a derbin, így a finálé első felvonását a Berettyó nyerte. Figyelemreméltó azonban a Haladás hozzáállása is, amely hasonló teljesítménnyel még mindig megnyerheti a két nyert mérkőzésig tartó párharcot.

MVFC-Berettyóújfalu – Kútház Haladás VSE 2-1 (1-0)

Haladás: Sásdi – Horváth P., Simic, Dróth, Vas.
Csere: Gyimesi, Alasztics (kapusok) – Michel Melo, Sanchez, Hajmási, Sipos G., Pocaia, Péter, Vidák.
Vezetőedző: Sziffer András

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!